ŞOCANT! I-au OMORÂT şi le-au DAT FOC după ce au petrecut împreună

Doi tineri din oraşul Haţeg, dintre care unul este minor, riscă închisoarea pe viaţă după ce au omorât două persoane şi apoi, pentru a-şi ascunde urmele, au incendiat încăperea în care se aflau victimele. 

07 dec. 2013, 11:39
ŞOCANT! I-au OMORÂT şi le-au DAT FOC după ce au petrecut împreună

Cadavrele victimelor, bunică şi nepot, au fost găsite, vineri, parţial carbonizate, într-o casă din Haţeg în care covorul şi fotoliul prezentau urme de ardere, motiv pentru care prima ipoteză de lucru a fost cea de moarte accidentală prin intoxicaţie cu fum. 

Extinderea cercetărilor a arătat că, de fapt, cele două persoane, un bărbat de 28 de ani şi o femeie de 79 de ani, au avut parte de o moarte violentă, criminaliştii observând mai multe urme pe corpurile victimelor. În urma probatoriului administrat, poliţiştii au reuşit să identifice, în mai puţin de 24 de ore, doi suspecţi care şi-au recunoscut, ulterior, fapta, potrivit Agerpres.

Cei doi făceau parte din anturajul bărbatului de 28 de ani, împreună cu care au consumat băuturi alcoolice la domiciliul acestuia. „Pe fondul unui conflict spontan, i-au aplicat bărbatului mai multe lovituri cu un cuţit de bucătărie, în timp ce victimei în vârstă de 79 de ani i-au aplicat lovituri cu un corp contondent şi i-au produs decesul prin compresiune toracică”, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, subcomisar Bogdan Niţu. 

Potrivit poliţiştilor, după comiterea dublei crime, cei doi suspecţi au dat foc mobilierului din camera în care se aflau victimele, în încercarea de a distruge probele şi de a-i induce în eroare pe anchetatori. Cei doi tineri, cu vârsta de 28 şi, respectiv, 17 ani, vor fi prezentaţi instanţei de judecată de la Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de omor deosebit de grav.

Pedeapsa pentru această faptă este închisoarea între 15 şi 25 de ani sau detenţia pe viaţă.