ŞOCANT: Maimuţe în lanţuri, deghizate şi obligate să câştige bani pentru stăpânii lor indonezieni

Indonezienii nu numai că nu respectă drepturile animalelor, ci dau dovadă de o cruzime neobişnuită faţe de bietele necuvântătoare, de dragul banilor. Toate acestea se întâmplă în Jakarta, unde maimuţe de talie mică, ţinute în lanţuri şi silite să întruchipeze tot felul de personaje, dau spectacole non stop pe străzile capitalei indoneziene.

RomaniaTV.net
17 iul. 2012, 09:27

Fotografii şocante făcute pe străzile din Jakarta transformate ad-hoc în arenă de circ, arată maimuţe mici ţinute de stăpânii lor în lanţuri, îmbrăcate cu costume de tot felul şi de toate culorile, unele purtând chiar măşti de clovni, dând fără încetare spectacole pentru trecători, în timp ce stăpânii lor încasează bani buni de pe urma lor, dezvăluie Daily Mail în ediţia online.

Micuţii macaci cară după ei diferite obiecte, cum ar fi găletuşe din lut sau umbrele, altele merg pe biciclete sau stau pe scăunele improvizate în poziţii incomode, iar altele interpretează diferite roluri, de la cele de clovni, până la mimica umană.

Spectacolul micilor creaturi a fost numit „Masca Maimuţei”, iar unii dintre localnici consideră că este ceva firesc pentru aceste primate să dea asemenea spectacole pentru public, afirmând că toate acestea „fac parte din cultura tradiţională”.

Site-ul Jakarta Animal Aid Network (JAAN), aparţinând unei societăţi de caritate care sprijină maimuţele, explică de ce aceste creaturi sălbatice la origine ajung în captivitate, fiind folosite în scopul exploatării.

„Sărăcia îi determină pe cei care le iau în captivitate să le folosească pentru a câştiga bani de pe urma lor. Sunt capturate din pădure şi duse în , unde animalele sunt dresate pentru a da spectacole de stradă”, dezvăluie cei de la JAAN, care adaugă că aceaste practici barbare „determină diferite asociaţii de caritate pentru protecţia animalelor să ia atitudine” împotriva celor care le practică”. De cele mai multe ori însă, eforturile acestora rămân fără rezultat.