ŞOCANT: O grădină zoologică sinistră, într-unul din cele mai bogate oraşe ale lumii VIDEO

Într-o cuşcă în care abia au loc să se ridice, doi lei scheletici zac în excrementele lor. Trei hiene se tot învârt în închisoarea lor minusculă, pentru că spaţiul mic le-a înnebunit. Un pui de babuin, cu o privire incredibil de tristă, este legat de  gard, iar pentru ursul grizzly, care a ajuns în mod miraculos la vârsta de 10 ani într-o cuşcă de 3 metri pătraţi, probabil că moartea va fi eliberarea lui.

RomaniaTV.net
20 iun. 2012, 11:11
ŞOCANT: O grădină zoologică sinistră, într-unul din cele mai bogate oraşe ale lumii VIDEO

Aceasta este grădina zoologică din Riad, capitala Arabiei Saudite şi una din cele mai scumpe oraşe din lume. Parcul de distracţii Fantasy Land găzduieşte grădina zoologică „Hadiqat Abu Jarra”, o închisoare sinistră unde zeci de animale sălbatice, slabe, bolnave, fără dinţi sunt privite de câţiva vizitatori.

Puţinii turişti care au avut curiozitatea să intre în acest zoo sunt oripilaţi de condiţiile văzute, precum este şi cazul lui Leylah, o finlandeză care trăieşte în Arabia Saudită, care încearcă să salveze animalele de acolo.

Tânăra a trimis fotografiile şi filmuleţele realizate la zoo unui grup pentru protecţia animalelor, care a cerut autorităţilor saudite să închidă grădina şi să transfere locatarii într-un loc mai bun. Autorităţile nu au reacţionat la cerere, aşa că oamenii s-au apucat să semneze o petiţie, care a strâns deja aproape 2000 de semnături. Petiţia este adresată municipalităţii Riad şi alteţei sale, prinţul Bandar, ministrul responsabil cu viaţa sălbatică şi reaminteşte că, potrivit islamului, animalele nu trebuie niciodată tratate prost.

Televiziunea France 24 a luat legătura cu grădina zoologică şi va publica o reacţie imediat ce va primi răspuns.

SEMNAŢI AICI PETIŢIA PENTRU ÎNCHIDEREA GRĂDINII ZOOLOGICE DIN RIAD

Imaginile vorbesc de la sine.