Şocant: Oamenii săraci trăiesc în cuşti la Hong Kong

Două lumi, un singur oraş. Fosta colonie britanică Hong Kong are aproape 20 de miliardari şi mai multe magazine Louis Vuitton decât Londra sau Parisul. Reversul medaliei, bunăstarea a dus la preţuri exorbitante pentru locuinţe, astfel încât săracii trăiesc în cuşti, precum animalele.

RomaniaTV.net
11 ian. 2012, 12:52
Şocant: Oamenii săraci trăiesc în cuşti la Hong Kong

Sărăcia extremă la Hong Kong face ca oamenii să trăiască precum animalele. Acasă pentru mulţi dintre ei înseamnă o cuşcă de doar câţiva metri pătraţi, în care îşi păstrează agoniseala, care de cele mai multe ori reprezintă doar câteva haine.

În apartamentele din Hong Kong trăiesc chiar şi câte 20 de oameni în cuşti amenajate pe două sau trei nivele. Cei mai norocoşi dintre ei beneficiază de o baie şi o bucătărie comune.

Din cauza aglomeraţiei, temperatura o poate depăşi de două sau chiar de trei ori pe cea exterioară. Preţurile la care sunt închiraiate adăposturile nu sunt deloc mici. O cuşcă de la cel mai de jos nivel, unde aproape poţi sta în picioare, poate costa şi 200 de dolari pe lună.

De ani de zile, în Hong Kong, există un adevărat scandal în ceea ce priveşte precaritatea condiţiilor de trai. În ultimii ani însă, nu doar că nu au fost desfiinţate, ci numărul cuştilor a crescut, din cauza crizei financiare.