Şocant: Povestea BĂRBATULUI care aude oamenii vorbind, ÎNAINTE să realizeze mişcarea BUZELOR

Un bătrân de 67 de ani din Marea Britanie suferă de o condiţie bizară, după ce a realizată că are un creier buclucaş. Astfel, el aude oamenii vorbind, înainte să realizeze că îşi mişcă buzele, viaţa lui fiind asemeni unui film a cărui subtitrare nu este sincronizată.

04 iul. 2013, 19:07
Şocant: Povestea BĂRBATULUI care aude oamenii vorbind, ÎNAINTE să realizeze mişcarea BUZELOR

Pacientul cunoscut doar sub numele de PH, în vârstă de 67 de ani, suferă de o boală ciudată din cauza unor leziuni pe creier în zona care se ocupă cu auzitul, sincronizarea şi mişcarea, potrivit Daily Mail.

Citeşte şi Trista poveste a unui frumos MODEL care suferă de o BOALĂ BIZARĂ: Încerc să duc o viaţă normală

Ciudata discrepanţă a apărut în urma sechelelor lăsate de o operaţie pe creier. Astfel, el spune că aude oamenii vorbind, înainte să înregistreze mişcarea buzelor, din cauza faptului că stimulii vizuali ajung la creier mai târziu decât cei auditivi, lucru care provoacă neplăceri şi îngreunează comunicarea.

Inedit este faptul că bătrânul a descoperit ciudata afecţiune după ce a realizat că a auzit cuvintele spuse fiicei sale, înainte să realizeze că şi-a mişcat maxilarul. Doctorii au realizat mai multe teste, descoperind cauza bolii, dar nu pot face nimic pentru el, fiind în căutarea unui tratament.

Citeşte şi Orice e posibil: Un actor american a cântat la chitară în timp ce medicii îl operau pe creier VIDEO

Cu toate că lumina şi sunetul circulă cu viteze diferite, ajungând la ochi şi urechi în perioade diferite, creierul procesează semnalele la viteze diferite, dând impresia că ele se întîmplă simultan. Din păcate pentru pacient, creierul său nu mai este în stare să facă acest lucru. Doctorii au ajuns la concluzia că PH procesează semnalele vizuale cu o viteză mai mică decât pe cele de sunet, motiv pentru care apare o discrepanţă de 200 de milisecunde.