Șocant! Tânăr de 31 de ani, mort după ce a încercat să ascundă un plic cu droguri în gură și l-a înghițit

Un tânăr de 31 de ani din județul Olt a încetat din viață, marți seară, după ce a încercat să ascundă droguri în gură, în timp ce era legitimat de către polițiști.

13 dec. 2023, 12:25
Șocant! Tânăr de 31 de ani, mort după ce a încercat să ascundă un plic cu droguri în gură și l-a înghițit

Ieri seară, un polițist și un jandarm au oprit un autoturism din Slatina, iar la volanul mașinii se afla un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din Râmnicu Vâlcea. Alături de acesta erau încă șase persoane, motiv pentru care polițiștii au decis să îi legitimeze.

Citește și Tânărul IT-ist de 27 de ani a fost găsit fără suflare. Prietenii nu mai aveau niciun semn de la el de două zile

Ulterior, polițistul a observat că una dintre persoanele din mașină mesteca un obiect ciudat.

Polițistul i-a cerut tânărului să scoată din gură acel obiect, iar acesta s-a conformat, însă deja era prea târziu. Obiectul s-a dovedit a fi un plic din material plastic, în interiorul căruia se aflau resturi dintr-o substanță de culoare albă.

Tânărul, care avea 31 de ani, a declarat că înăuntru s-ar fi aflat aproximativ 2,5 grame de substanță cu efect psihoactiv.

La scurt timp, bărbatul a intrat în stop cardio-respirator, polițistul încercând să îl salveze cu manevre de resuscitare.

Echipajul medical ajuns la fața locului a continuat efectuarea manevrelor de resuscitare, însă fără rezultat.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj de la Biroul Rutier Slatina, care a testat conducătorul auto cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

De asemenea, conducătorul autoturismului a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Slatina, pentru prelevarea de mostre biologice, pentru stabilirea cu exactitate a prezenței substanțelor interzise.

Ce au găsit oamenii legii în autoturism

Trupul bărbatului decedat a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Olt, în vederea efectuării necropsiei și a stabilirii cu exactitatea a cauzei decesului.

„La data de 12 decembrie 2023, în jurul orei 22:25, un polițist din cadrul Poliției orașului Slatina, aflat în patrulă mixtă cu un jandarm, din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, a efectuat semnalul regulamentar de oprire a unui autoturism, pe strada Tudor Vladimirescu, din municipiul Slatina, județul Olt.

Autoturismul a oprit, iar la volanul acestuia a fost identificat un tânăr, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, județul Vâlcea.

Întrucât în autoturism se aflau șase persoane, mai multe persoane față de locurile prevăzute, polițistul a solicitat sprijinul unui echipaj al Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt, pentru legitimarea și controlul corporal al acestora.

Citește și Un tânăr de 19 ani a murit după ce a intrat cu mașina sub un TIR pe A2. Se afla la volanul unui Golf 6 alb și conducea cu peste 200km/oră

În timpul efectuării controlului corporal, polițistul a observat că una dintre persoane, un tânăr de 31 de ani, din județul Olt, mesteca ceva, ce părea a avea consistența unui obiect din material plastic”, au transmis autoritățile.

De asemenea, în autoturism au fost găsite și alte substanțe interzise.

„La examinarea autoturismului, au fost găsite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei țigarete artizanale cu conținut vegetal, două pastile de culoare maronie, o punga cu o substanță albă și mai multe plicuri cu material vegetal tocat. În cauză a fost sesizat DIICOT- Biroul Teritorial Olt”, se arată în comunicatul Poliției.