ŞOCANT: Un elev de 12 ani din Maramureş, ABUZAT SEXUAL de un coleg de clasă

Caz incredibil la şcoala din localitatea Copalnic Mănăştur, judeţul Maramureş. Un minor în vârstă de 12 ani a fost supus, în repetate rânduri, la perversiuni sexuale chiar de către un coleg de clasă. Fapta a ieşit la iveală în data de  21 mai, după ce minorii au fost surprinşi de către diriginta lor în vestiarul sălii de sport a şcolii. Cazul a ajuns în atenţia procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

23 mai 2013, 09:33
ŞOCANT: Un elev de 12 ani din Maramureş, ABUZAT SEXUAL de un coleg de clasă

Cei doi băieţi sunt colegi în clasa a VI-a a unităţii de învăţământ din Copalnic Mănăştur, iar povestea lor sexuală a început în urmă cu mai multe luni, potrivit infomm.ro. În tot acest timp, nimeni nu a bănuit abuzurile la care este supus minorul de 12 ani de către propriul coleg. Mai grav este că scene obscene dintre cei doi s-au produs sub nasul cadrelor didactice. În tot acest timp, victima a fost obligată să întreţină raporturi sexuale orale cu băiatul de etnie romă, care îi era coleg.

Totul a ieşit la iveală la începutul săptămânii, atunci când diriginta i-a surprins pe aceştia în vestiarul sălii de sport, chiar înainte de ora de educaţie fizică. Cadrul didactic a alertat imediat organele de poliţie, acestea din urmă demarând o amplă anchetă la unitatea de învăţământ din Copalnic. Cazul a ajuns în cele din urmă la procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

Şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Maramureş a luat măsuri disciplinare împotriva agresorului. „Elevului agresor i-a fost scăzută nota la purtare la şase, el însă nu a fost exmatriculat, întrucât legea actuală nu permite acest lucru, fiind vorba despre învăţământul obligatoriu. De asemenea, conducerea şcolii l-a mutat temporar într-o clasă paralelă„, a declarat Pavel Filip, purtătorul de cuvânt al ISJ Maramureş.

Părinţii băiatului abuzat sexual au depus plângere la poliţie împotriva agresorului.