Soceram finalizează fabrica din Cordun, Neamț, după 20 mil. euro investiți, și anunță o nouă unitate de producție, la Târgu Cărbunești

Producătorul de materiale de construcții Soceram S.A. este gata să termine lucrările de construcție a fabricii de BCA aflată în localitatea Cordun din județul Neamț. Valoarea aceste investiții se ridică la 20 milioane euro, iar nouă facilitate de producție va avea o capacitate de 450.000 mc/an, informează compania prin intermediul unui comunicat transmis către Economica.net.

RomaniaTV.net
17 aug. 2020, 21:49
Soceram finalizează fabrica din Cordun, Neamț, după 20 mil. euro investiți, și anunță o nouă unitate de producție, la Târgu Cărbunești

O dată finalizate lucrările la nouă fabrică de BCA, această va intra în probe tehnologice în scurt timp, urmând că produsele realizate aici să ajungă de la începutul anului 2021 pe piețele din România, Republica Moldova și Ucraina.

Strategia investițională continuă cu dezvoltarea unei noi și moderne unități de producție într-o altă zona a țării. Astfel, pe baza conceptului avantaj locație, Soceram pregătește începerea lucrărilor de construire  a unei alte fabrici de BCA, cu capacitate mărită, la Târgu Cărbunești, în județul Gorj„, a declarat președintele Consiliului de Administrație al Soceram, Elena Albu.

Soceram va ajunge astfel să dețină 3 fabrici de producere de BCA, cu acoperire națională și posibilitate de export. Noile facilități vor oferi clienților români și străini cel mai modern și eficient BCA, realizat  cu noi tehnologii și concepte ce asigură durabilitatea construcțiilor.

Compania Soceram mai deține o capacitate de producere blocuri ceramice și o fabrică  de producere  mortare. Betonul celular autoclavizat (BCA) este un material prefabricat ușor, des utilizat în construcții datorită calităților sale. Blocurile din BCA nu necesită eforturi de întreținere, nu se deteriorează în timp și asigură confort maxim.

Cu o experiență de peste 40 de ani, Soceram oferă, prin produsele sale, soluții complete în domeniul construcțiilor civile și industriale. Produsele companiei sunt certificate ISO și datorită tehnologiilor moderne de producție acestea au succes pe piețele din Uniunea Europeană.