SOCI 2014. Austriacul Matthias Mayer, regele coborârii la Soci. Românul Achiriloaie a fost penultimul

SOCI 2014. Austriacul Matthias Mayer a devenit campion olimpic la coborâre, în concursul de schi alpin, disciplina regină a Jocurilor Olimpice de Iarnă. În vârstă de 23 de ani, acesta este fiul lui Helmut Mayer, medaliat cu argint în proba de Super G, la JO de la Calgary, din 1988. Acesta este cel de-al 7-lea titlu la coborâre pe care îl câştigă Austria în istoria Olimpiadelor. Compatriotul nostru Ioan Valeriu Achiriloaie a luat şi el startul în concursul de duminică şi a încheiat pe locul 46.

09 feb. 2014, 11:49
SOCI 2014. Austriacul Matthias Mayer, regele coborârii la Soci. Românul Achiriloaie a fost penultimul

Sportivul austriac Matthias Mayer câştigat proba de coborâre din cadrul concursului de schi alpin la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, duminică, şi a adus astfel ţării cel mai prestigios titlu al Olimpiadei de iarnă, aşteptat din 2002, când a ieşit victorios Fritz Stroebl.

Vezi şi SOCI 2014. Blocat în TOALETĂ. Ultima păţanie INSOLITĂ a sportivilor, la JO de Iarnă FOTO

Mayer s-a impus cu timpul de 2 min 06 sec 23 sutimi, devansându-i pe italianul Christof Innerhofer, medaliat cu argint în 2 min 06 sec 29 sutimi, şi pe norvegianul Kjetil Jansrud, 2 min 06 sec 33 sutimi. Românul Ioan Valeriu Achiriloaie a ocupat locul 46 (penultimul dintre cei care au încheiat parcursul), cu 2 min 17 sec 46 sutimi.

Marele favorit, americanul Bode Miller, a terminat cursa pe locul 8, în timp ce norvegianul Aksel Lund Svindal a ratat podiumul pentru doar 19 sutimi, el fiind campionul mondial şi lider al Cupei Mondiale în acest sezon.

Vezi şi SOCI 2014. Bjoerndalen – record egalat în istoria JO de IARNĂ, Cornel Puchianu – locul 30 la biatlon

Matthias Mayer (23 de ani) a depăşit performanţa tatălui său, Helmut, care a fost medaliat cu argint în proba de slalom super-uriaş la Jocurile de la Calgary, în 1988.

Vezi şi SOCI 2014. Cele mai FRUMOASE momente ale zilei de sâmbătă, la Olimpiadă GALERIE FOTO

Innerhofer a cucerit prima sa medalie olimpică, la trei ani după ce a luat trei medalii la Mondialele de la Garmisch. Jansrud a adăugat bronzul la medalia de argint adjudecată în urmă cu patru ani, la Vancouver, în proba de slalom uriaş.

Citeşte şi SOCI 2014. Cinci români intră în acţiune la Olimpiadă. Vezi programul zilei de DUMINICĂ