SOCI 2014: Drama sportivei operate de două ori la coloană

Sportiva rusă Maria Komisarova, specialistă în proba de schi acrobatic, a fost operată de două ori după o fractură de coloana vertebrală, suferită în timpul unui antrenament în cadrul Jocurilor Olimpice de la Soci, iar în prezent se recuperează la o clinică din Germania, a anunţat vineri ministrul rus al Sportului, Vitali Mutko.

21 feb. 2014, 12:13
SOCI 2014: Drama sportivei operate de două ori la coloană

‘Maria Komisarova a fost transferată la o altă clinică, de această dată una de recuperare. Se tratează acolo. Din păcate, însă, nu totul este aşa de uşor’, a declarat Mutko pentru agenţia Interfax.

Komisarova, în vârstă de 23 de ani, a fost supusă sâmbătă unei intervenţii chirurgicale de şase ore, la Soci, în cursul căreia medicii au efectuat un implant metalic la coloană. Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a vizitat-o pe sportivă şi i-au urat însănătoşire grabnică, sunându-l şi pe tatăl acesteia, despre care schioarea i-a spus că este foarte îngrijorat.

Mutko a precizat că nu se va ţine cont de cheltuieli în tratamentul Mariei Komisarova, autorităţile ruse urmând să achite toate facturile. ‘Statul se va ocupa de toate şi va face acest lucru până la sfârşit’, a mai spus demnitarul rus.

‘Am făcut totul posibil pentru a o transporta la cea mai bună clinică din Germania. Avem asigurare şi totul se va face la un nivel ridicat’, a adăugat Valeri Mutko.