SOCI 2014: Obama îi datorează o ladă de bere premierului canadian după finala de la hochei feminin

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, îi datorează o ladă de bere primului ministru canadian Stephen Harper, după victoria înregistrată de joi de hocheistele canadiene în faţa rivalelor americane, în finala turneului olimpic de hochei pe gheaţă de la Soci.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 08:41
SOCI 2014: Obama îi datorează o ladă de bere premierului canadian după finala de la hochei feminin

Joi dimineaţă, după un summit trilateral cu preşedintele mexican Eriquere Perez Nieto, desfăşurat în Mexic, Obama şi Harper s-au tachinat reciproc în privinţa rezultatului finalei turneului feminin de hochei al Jocurilor Olimpice de iarnă, pariind pe o ladă de bere pe victoria echipei ţării lor, scrie Agerpres.

‘Eu şi @pmharper am pariat pe meciurile de hochei SUA – Canada. Câştigătorul va obţine o ladă de bere pentru fiecare meci. Succes Statele Unite’, a scris Barack Obama pe contul Twitter al Casi Albe.

La rândul său, Stephen Harper a confirmat pariul, pe aceeaşi reţea de socializare: ‘Am pariat o ladă de bere canadiană cu Barack Obama, pe meci în această săptămână. Echipele americane sunt bune, însă iarna ne aparţine. Succes Canada!’.

‘Barack Obama, sunt nerăbdător să-mi primesc lada de bere’, a scris ulterior premierul canadian pe Twitter, după succesul compatrioatelor sale, cvadruple campioane olimpice, care s-au impus cu 3-2 după prelungiri în finala cu SUA.

Liderul american nu a reacţionat imediat, însă îşi poate lua revanşa vineri, în turneul masculin, cu ocazia semifinalei dintre SUA Şi Canada. Reprezentanţii ‘frunzei de arţar’ sunt campionii olimpici en titre, după ce au câştigat în 2014 finala JO de la Vancouver… în faţa americanilor, tot cu scorul de 3-2.

La momentul respectiv, Obama şi Harper au pariat tot pe bere şi, după victoria canadiană, ambasadorul SUA la Ottawa s-a prezentat la biroul premierului canadian cu o ladă de Yuengling, cea mai veche berărie americană, precum şi cu o ladă de bere locală Molson Canadian.