SOCI 2014. Primul caz de dopaj de la Olimpiada de Iarnă. Delegaţia Germaniei e bulversată

SOCI 2014. Biatlonista germană Evi Sachenbacher-Stehle este prima sportivă depistată pozitiv la un control anti-doping la Jocurile Olimpice de la Soci.

21 feb. 2014, 15:03
SOCI 2014. Primul caz de dopaj de la Olimpiada de Iarnă. Delegaţia Germaniei e bulversată

SOCI 2014. Comitetul olimpic german (DOSB) anunţase în cursul dimineţii că un sportiv prezent la Soci a fost controlat pozitiv, fără să precizeze numele sau disciplina acestuia.

Canalul de televiziune ARD nu a precizat nici sursa şi nici produsul incriminat.

Evi Sachenbacher-Stehle, 33 de ani, a terminat pe locul 4 în proba de mass-start din cadrul JO 2014 şi pe locul 4 cu ştafeta mixtă. Ea nu a fost selecţionată pentru ştafeta feminină programată vineri.

Sachenbacher-Stehle şi-a desfăşurat cariera în principal la schi fond, câştigând 2 titluri olimpice la sprint pe echipe şi la ştafetă, înainte să treacă la biatlon, în 2011.

Citeşte şi SOCI 2014. Revoluţie în patinaj. Campioana Yuna Kim a fost detronată VIDEO

La JO 2006, ea a primit o interdicţie de cinci zile de participare în competiţie, din cauza unui hematocrit foarte ridicat.

CIO a declarat pentru AFP că nu este în măsură să confirme acest caz, ţinând cont că procedura juridică nu este încheiată.

În situaţia în care contraexpertiza va confirma rezultatele primei analize, acesta ar fi primul caz de dopaj de la Jocurile Olimpice de la Soci.

Citeşte şi SOCI 2014 rescrie ISTORIA. Bjoerndalen, cel mai titrat sportiv al unei OLIMPIADE de IARNĂ

DOSB a fost informat joi seară, la ora 21,30, de către Comitetului internaţional olimpic (CIO), că eşantionul A al unui membru al delegaţiei germane a avut rezultate anormale„, a indicat comunicat DOSB.

Deschiderea eşantionului B şi audierea de către comisia juridică a CIO sunt prevăzute pentru vineri„, a adăugat DOSB, care nu a precizat nici numele şi nici disciplina sportivului respectiv.

Vezi şi SOCI 2014, moment INCREDIBIL. Cel mai DRAMATIC finiş din istoria sportului VIDEO

Doar comisia juridică a CIO poate decide dacă sportivul a comis o încălcare a regulilor antidoping şi să pronunţe descalificarea sa în cazul unui rezultat pozitiv.

În istoria Jocurilor olimpice de iarnă, un singur sportiv german a făcut până acum obiectul unui control antidoping pozitiv, jucătorul de hochei pe gheaţă Alois Schloder, la Sapporo (Japonia), în 1972.

Citeşte şi SOCI 2014: Lupul care a creat panică la Olimpiadă VIDEO