Socialiştii europeni îngheaţă relaţiile cu PSD până când Guvernul României se angajează să respecte statul de drept. Reacţia PSD

Publicat: Joi, 11 Aprilie 2019 14:40 // Actualizat: Joi, 11 Aprilie 2019 22:35 // Sursa: romaniatv.net

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) a anunţat că a îngheţat relaţiile cu PSD până când Guvernul României va da semnale clare că respectă statul de drept şi urmează recomandările Comisiei Europene, se arată într-un comunicat de presă PES. În iunie se va lua în discuţie apartenenţa PSD la Partidul Socialiştilor Europeni. În replică, PSD susţine că anunţul liderului socialiştilor europeni privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea social-democrată din România nu reprezintă "poziţia de ansamblu a PES", adăugând că "aşteaptă cu interes" să afle care sunt aspectele care îngrijorează.

Anunţul a fost făcut de preşedintele PES, Serghei Stanișev, care a mai precizat că o discuţie formală cu social-democraţii români va avea loc în luna iunie, la întâlnirea preşedinţiei PES. Până atunci, PSD nu va fi invitat la niciun eveniment al socialiştilor europeni.

"La întrunire, preşedintele Serghei Stanișev a reafirmat îngrijorarea PES faţă de respectarea statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştri, comisari şi lideri ai partidului că, până când Guvernul României nu îşi clarifică ataşamentul la valorile statului de drept şi nu urmează recomandările Comisiei Europene, conducerea PES consideră îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii formale cu preşedinţia PES, care va avea loc în iunie, şi unde se va clarifica apartenenţa PSD România la Partidul Socialiştilor Europeni. Preşedintele Serghei Stanișev a încheiat prin a preciza că PSD România nu va fi invitat la nici un eveniment organizat de PES până la întrunirea din iunie", se arată în comunicatul PES.

 

PSD, despre anunţul PES: Aşteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează

PSD susţine, într-un comunicat de presă, că anunţul liderului socialiştilor europeni privind îngheţarea relaţiilor cu formaţiunea social-democrată din România nu reprezintă "poziţia de ansamblu a PES", adăugând că "aşteaptă cu interes" să afle care sunt aspectele care îngrijorează.

"Acest tratament al unor colegi din PES este inadmisibil. Ne putem aştepta la mistificări şi acuzaţii fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înţelegem că, în realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziţionare nu reflectă poziţia de ansamblu a PES. Dar, dacă sunt colegi în PES care au îngrijorări cu privire la statul de drept din România, aşteptăm cu interes să ne spună concret care sunt aspectele care îi îngrijorează. Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea", susţine conducerea PSD după anunţul preşedintelui PES, Serghei Stanişev.

Potrivit PSD, "toată această poveste legată de statul de drept din România este mai degrabă o chestiune motivată de o logică electorală, decât de o îngrijorare reală" şi "toată această efervescenţă se va stinge după alegerile din 26 mai".

"Atunci, după alegeri, situaţia va fi cu totul alta, când cei aleşi în numele PSD vor avea o poziţie mult mai puternică. Atunci va veni şi răspunsul nostru. Însă acum nu vom intra în acest joc şi nu e cazul să-i acordăm o atenţie mai mare decât e cazul", se arată comunicatul PSD.

Dragnea, despre anunţul PES privind îngheţarea relaţiilor cu PSD: Noi nu avem aşa ceva în statut. Aici este 99% motivaţie electorală

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Antena 3, referindu-se la anunţul PES privind îngheţarea relaţiilor cu PSD, că nu există aşa ceva în statut şi că este 99% motivaţie electorală în acest gest. El a afirmat că va da o replică după alegeri şi "doar dacă aceşti oficiali europeni or să vorbească despre marile cazuri de uriaşă corupţie din unele ţări din Vest, mită uriaşă dovedită, cazuri de corupţie serioasă ale unor multinaţionale".

 
"Am văzut şi aşa-zişii mei colegi de la PES cu muşchii foarte încordaţi în care ne spuneau că îngheaţă relaţiile cu PSD. Noi nu avem aşa ceva în statut...Pentru o ordonanţă care nu există. Nu au putut să spună până acum, şi au fost întâlniri, discuţii: "Avem următoarele solicitări punctuale - să se modifice aia, să se modifice aia, să se modifice articolul ăla, sau să nu mai fie articolul ăla. Ne-au plimbat foarte mult cu discuţiile astea. După părerea mea, aici este 99% motivaţie electorală", a afirmat Dragnea. 
 
El spune că foarte mulţi europarlamentari social-democraţi i-au relatat că după ce PPE au luat decizia de îngheţare a relaţiilor cu FIDEZ din Ungaria, au făcut presiuni şi la PES să facă ceva cu un partid şi au ales PSD,  ca să se echilibreze. 
 
"L-am văzut şi pe Guy Verhofstadt, de la ALDE, că-l certa şi el pe domnul Tăriceanu. Nimeni nu a înţeles de ce, absolut nimeni. Doar să încerce să spună că noi am avea nevoie de o ştampilă, de o legitimaţie ceva ca să existăm ca Partid Social Democrat, un partid cu o istorie de 120 de ani. Eu nu am de gând să le răspund, o să le răspund după alegeri şi doar dacă aceşti oficiali europeni or să vorbească despre marile cazuri de uriaşă corupţie din unele ţări din Vest, mită uriaşă dovedită, cazuri de corupţie serioasă ale unor multinaţionale. Atunci îi poi lua în serios. Când o să-i văd, de asemenea, că or să fie foarte preocuaţi de faptul că într-o ţară membră au existat protocoale secrete între serviciile de informaţii şi Parchetul General, DNA, DIICOT, ICCJ. În aceste condiţii, ce cetăţean din România, zdravăn la cap, mai are parte de o cercetare corectă şi de un proces corect?", a subliniat Liviu Dragnea.

Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES) Serghei Stanişev a anunţat miercuri îngheţarea relaţiilor cu PSD, exprimând îngrijorări legate de situaţia statului de drept în România

''În timpul reuniunii, preşedintele PES, Serghei Stanişev, a reiterat îngrijorările continue ale PES în legătură cu situaţia statului de drept în România. El i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii europeni şi liderii de partide că, până când Guvernul român nu-şi va clarifica angajamentul în ceea ce priveşte statul de drept şi nu va respecta recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va considera îngheţate relaţiile cu PSD, în aşteptarea unei discuţii oficiale, la următoarea reuniune a conducerii PES, în iunie, unde va fi luată în discuţie calitatea de membru PES a PSD România . El a încheiat spunând că niciun eveniment PES nu va fi organizat până atunci împreună cu PSD'', se arată într-un comunicat PES.

PSD a calificat atitudinea celor din PES ca fiind inadmisibilă şi că de fapt situaţia PSD nu a fost discutată la reuniunea PES

" Ne putem aştepta la mistificări şi acuzaţii fără acoperire din partea adversarilor politici ai PSD, dar nu din partea propriei familii. Înţelegem că, în realitate, situaţia PSD nu a fost discutată în cadrul întâlnirii PES, ceea ce indică faptul că acea poziţionare nu reflectă poziţia de ansamblu a PES. (...) Până acum, nimeni dintre cei care s-au arătat îngrijoraţi de situaţia din România nu a putut indica un element concret care să le justifice îngrijorarea", afirmă PSD.

loading...
8 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Partidul Socialiştilor Europeni psd excludere pes psd pes Serghei Stanişev
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
11 apr 22:52
Răspunde | Votează email 0 email
Mihai
Socialistii europeni sunt la fel de LEPRE ca si Bolsevicii din Romania.Daca le pasa de "statul de drept" si de justitia din Romania, UE si in special Leprele socialiste din Europa, scoteau PSD-ul din UE de mult timp.Asa, se vede ca Hot la Hot nu-si scoate ochii.Astept ziua cand organizatia mafiota UE se va dezintegra.Aceasta zi este foarte aproape.
11 apr 20:23
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Plecați sânt, Doamne, rău de tot!
Ce-nseamnă să fii român și idiot!

Gica… cica!

Dați-le, dragă, purgative
C-ăștia pun BOMBA... 'n invective!
11 apr 20:07
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Unde-a-nvățat ăsta să recite mizând c-o să vă surescite
De-ați ajuns oi bezmeticite prin firele lui încâlcite?!
Ia, uită-te în ce postură vorbește trolu-n impostură
Știind că dup-o lovitură dă prostu-n gropi să-l fută-n gură!

Ăștia care nu-l chemați pe popa ci o tot dați cu Europa
Mai așteptați până e Opa, când, la bășit o zice: hopa!
Până atunci, voi, tot sedați de trolu‘ încă îl răbdați
Sper să vă prindeți ce ciudați vă-njură-n urmă posedați!
11 apr 19:32
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
Salvini va asteapta ! Nu mai pierdeti vremea !
11 apr 19:31
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Ar fi bine sa existe cu adevarat statul de drept in UE, nu caricatura actuala ce ajuta Sistemul Sorosist sa persiste. Bineinteles, Sorosistii Europeni pot pierde parghiile de control, daca cineva incearca sa repare Sistemul bolnav prin care isi inlatura adversarii politici, economici. Nerecunoasterea unor GRAVE incalcari ale Democratiei, ale Drepturilor Omului, ale Independentei Justitiei, ale Drepturilor si Libertatilor cetatenesti ne fac sa ne intrebam daca am gasit exact ce ni s-a spus/promis la intrarea in UE. Ceva de genul acesta aveam si in regimul Ceausescu. Nu e problema ca nu suntem obisnuiti, dar sa nu mai auzim pe cineva vorbind despre Valori Europene !
11 apr 18:57
Răspunde | Votează email 1 email
Gica
Dupa ce se ia hotararea, se fac consultari ? Avem ceva cu capul ? Apoi, discutarea situatiei Statului de drept a(l) Romanniei, la cererea unui "roman", ce sens mai are (si daca nu se incearca iarasi dubla masura), cand in Vest au avut loc actiuni mult mai dure de respingere a protestatarilor ? Acolo nu a fost nici macar vorba de incercarea de a schimba Ordinnea Constitutionala, ca la noi (mesaje clare de atac, de preluarea armamentului jandarmilor, de intrare in Guvernn, cand in alte tari nu e voie sa se faca manifestatii langa cladirile Institutiilor guvernamentale). Daca primul val trecea (incercare, facuta prin surprindere), toti ceilalti, conform instructiunilor de pe retelele de socializare, i-ar fi urmat in cladirea Guvernului. Incercare de lovitura de stat, care, daca reusea, era o noua "Revolutie". Nu iau apararea Jandarmeriei, dar asemenea actiuni de descurajare va trebui sa fie indeplinite si de Franta, Germania, Olanda, Belgia, Spania s.a., tinand cont de miscarile anuntate in viitorul apropiat. Nu-l simpatizez nici pe Dragnia, dar se crea UN PRECEDENT periculos si in Europa (cum sunt regizate toate celelalte conflicte pe glob, de catre Baieti). Asta insemna sa devina regula "Revolutia", iar cand ar veni si ceilalti la putere, s-ar intampla exact la fel. Scenariile acestea bolnavicioase ale lui "Soros" produc greata...
11 apr 15:51
Răspunde | Votează email 1 email
NAE
Paguba in ciuperci vorba romanului !!
11 apr 15:47
Răspunde | Votează email 1 email
costica alexa
Eu vad cum nu le place ca Romania nu mai este ghiocel si vrea sa nu mai porunci de la Bruxelles, isi vrea si aurul, are gaze in Marea Neagra si nu le da gratis, rezerve minerale si vrea bani pt ele zic sa legam sireturile la pantofi in fata lor.
1
EUR
4.7601
RON
22 Oct
noapte 9 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H