Socialiştii şi sindicatele cer boicotarea Jocurilor Olimpice, la Londra

Cu o zi înaintea debutului Jocurilor Olimpice, în centrul Londrei există un loc care îndeamnă la grevă generală şi la boicotarea evenimentului, scrie Cătălin Tolontan, pe blog.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 10:06
Socialiştii şi sindicatele cer boicotarea Jocurilor Olimpice, la Londra

„Librăria Socialistă” din Londra are în vitrină, alături de cărţi de Marx şi albume foto cu lupta muncitorilor din toată lumea, mai multe produse legate de Olimpiadă. Pentru că evenimentul vinde, chiar dacă este vorba de materiale care îl contestă.

Potrivit sursei citate, materialele despre Jocurile Olimpice au cercurile olimpice făcute din sârmă ghimpată şi numesc acest eveniment „plaga lumii moderne”, iar ziarele socialiste critică la tot pasul Jocurile.

„Chiar înainte de începerea Jocurilor e clar cine le va câștiga. Marile firme vor lua profituri maxime, în timp ce oamenii care fac curat în Parcul Olimpic stau înghesuiți în clădiri de mahala, câte 75 la un duș”, scrie Socialist Worker.

În opoziţie este Daily Mail, care scrie că sindicatele sunt „sabotorii” Jocurilor Olimpice şi că ar merita „medalia de aur pentru cinism” pentru că instigă oamenii de rând la greve care ar îngreuna desfăşurarea evenimentului care a costat Marea Britanie în jur de 9 miliarde de lire.

CITEŞTE ŞI: JO 2012: Turiştii au rămas suspendaţi 40 de minute deasupra Tamisei, în telecabină