Socialiştii ungari i-au cerut Guvernului de la Budapesta să oprească alungarea tinerilor din ţară

Partidul Socialist ungar, de opoziţie, i-a cerut joi guvernului conservator condus de Viktor Orban 'să oprească alungarea tinerilor din Ungaria', respectiv să ia măsuri pentru a încuraja tinerii să nu mai plece să-şi caute de lucru în alte state din Uniunea Europeană, transmite agenţia MTI.

02 aug. 2018, 18:50
Socialiştii ungari i-au cerut Guvernului de la Budapesta să oprească alungarea tinerilor din ţară

Guvernul trebuie mai degrabă să creeze condiţii normale pentru ca tinerii să poată trăi şi să reuşească în Ungaria, a spus la o conferinţă de presă David Bihal, membru al conducerii Partidului Socialist.

La rândul său, Barnabas Mester, purtător de cuvânt al acestui partid, a promis că formaţiunea sa va întocmi un program pentru a descuraja emigrarea şi pentru a stimula revenirea în ţară a tinerilor plecaţi să muncească în străinătate, printre măsuri urmând să fie inclusă şi elaborarea unor scheme de ajutor financiar pentru iniţierea de afaceri.

Citeşte şi Ministrul Cercetării: Mi-aş dori să lansăm 100 de proiecte pentru tinerii cercetători sub 35 de ani

Acelaşi purtător de cuvânt a spus că până în prezent circa 600.000 de unguri au plecat din ţară. Citând un micro-recensământ efectuat de Oficiul Central de Statistică, Barnabas Mester a menţionat că încă aproximativ 500.000 de unguri iau în calcul posibilitatea de a emigra, iar dintre aceştia circa jumătate au decis să plece.