Societatea din Prahova, unde directorul a fost filmat jignindu-şi angajaţii, amendată cu 10.500 de lei

Amenzi în valoare totală de 10.500 de lei au fost date de echipa de control a Inspecției Muncii la societatea din Prahova, unde directorul a fost filmat jignindu-și angajații, se arată într-un comunicat al Ministerului Muncii.

11 aug. 2017, 09:12
Societatea din Prahova, unde directorul a fost filmat jignindu-şi angajaţii, amendată cu 10.500 de lei

În domeniul securității și sănătății în muncă societatea a fost amendată cu 8.000 de lei și s-au aplicat avertismente scrise și verbale.

În domeniul relațiilor de muncă, societatea a fost amendată cu 2.500 de lei pentru nerespectarea prevederilor legale referitoare la repausul săptămânal. De asemenea, s-a constatat ca angajatorul nu a evidențiat munca suplimentară prestată de salariați, fiind dispusă măsura obligatorie de remediere a neconformității dispuse. Angajatorul nu a făcut dovada achitării drepturilor salariale pentru o parte dintre salariați, faptă pentru care s-a dispus măsură de remediere.

Citeşte şi: ITM Prahova, control la fabrică de textile, după apariţia unei înregistrări în care patronul străin înjură angajaţii

Acuzaţii extrem de grave în cazul patronului străin al unei firme din Păuleşti, judeţul Prahova, care îşi umileşte angajaţii. Într-o înregistrare cu camera ascunsă, foştii muncitori au declarat că directorul are dintotdeauna un comportament agresiv şi că înjurăturile erau la ordinea zilei. În urmă cu puţin timp s-a autosesizat şi inspecţia muncii şi o echipă de control va ajunge de urgenţă în Prahova. Poliţiştii au deschis şi ei o anchetă în cazul patronului. De asemenea, Inspectoratul Teritorial de Muncă Prahova a făcut, miercuri, un control la fabrică.