Şofer amendat cu 8.000 de euro după ce a întors pe autostradă. Explicaţia halucinantă oferită poliţiştilor

Un şofer a primit o amendă uriaşă şi a rămas fără permis, după ce a efectuat o manevră greşită pe o autostradă din Italia.

26 sept. 2022, 10:00
Şofer amendat cu 8.000 de euro după ce a întors pe autostradă. Explicaţia halucinantă oferită poliţiştilor

Şofer amendat cu 8.000 de euro după ce a întors pe autostradă. Este vorba despre un bărbat de naţionalitate străină, care a efectuat o întoarcere în formă de U pe autostrada A1 din Italia.

Şofer amendat cu 8.000 de euro, în Italia

Citeşte şi Cod rutier 2022. Lovitura de graţie pentru şoferi, poliţia cumpără sistemul Big Brother care identifică numerele din mers

Camerele de supraveghere amplasate pe autostradă l-au surprins pe şoferul unui SUV în timp ce schimbă direcția de mers, trecând printr-un spațiu liber în parapetul care separă sensurile de mers.

Bărbatul a fost identificat de poliţişti, iar la scurt timp a fost oprit în trafic. Iniţial, şoferul le-a spus oamenilor legii că a greșit direcția de mers, după care le-a explicat că navigatorul i-a dat indicații să schimbe direcția de mers cât mai repede, ceea ce a și făcut.

Greşeala făcută l-a costat scump pe şofer. Acesta a rămas fără permis şi fără maşină, care i-a fost pusă sub sechestru pentru o perioadă de 90 de zile. De asemenea, şoferul a primit şi o amendă în valoare de 8.000 de euro.

„În fața acelor imagini, nu avem cuvinte pentru a exprima indignarea celor care, din cauza unui comportament atât de absurd, încă plâng pierderea unei persoane dragi”, a declarat Paolo Maria Pomponio, directorul Serviciului Poliției Rutiere din Italia, potrivit agenției de presă ANSA.

Citeşte şi COD RUTIER 2022. Semnul care poate lăsa 99% dintre şoferi fără carnet