Șofer beat, cercetat penal după ce a intrat cu mașina într-un grup de oameni, în Buzău. Printre victime se află și tatăl bărbatului

Un bărbat din județul Buzău este cercetat pentru tentativă de omor după ce a intrat cu mașina într-un grup de oameni, în urma unei altercații.

24 mai 2023, 11:48
Șofer beat, cercetat penal după ce a intrat cu mașina într-un grup de oameni, în Buzău. Printre victime se află și tatăl bărbatului
Un șofer beat a băgat mai multe persoane în spital, la Buzău

Incidentul s-a petrecut în noaptea de 23 mai, pe strada Focșani din municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău. Pe fondul consumului de alcool, mai multe persoane aflate la o petrecere au intrat într-un conflict. Unul dintre invitați ar fi fost urmărit pentru a fi agresat, așa că s-ar fi urcat beat la volan, moment în care a derapat și a intrat într-un grup de persoane, din care făcea parte și tatăl șoferului.

„În noaptea de 23 mai, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Sărat au fost sesizaţi cu privire la un conflict între mai multe persoane. După sesizare, la faţa locului sa deplasat o echipă complexă care a stabilit că la conflict au participat cinci persoane cu vârste între 14 şi 60 de ani.

În timpul altercaţiei patru persoane au fost acroşate de un autoturism. În urma evenimentului, patru persoane au fost preluate de Ambulanţă şi transportate la spital pentru îngrijiri medicale. Faţă de un râmnicean în vârstă de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore pentru tulburarea liniştii publice”, a transmis IPJ Buzău, pentru Agerpres.

Citește și: Doi tineri morți într-un cumplit accident în județul Buzău, după ce o motocicletă și un camion s-au ciocnit

Mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și șoferul vinovat de accident, acestea fiind transportate la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat.

„În data de 23.05.2023, în jurul orelor 23.00 s-au prezentat la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat cinci persoane dintre care trei persoane de sex masculin victimele unui eveniment rutier, unul cu fractură deschisă de femur şi luxaţie de umăr, a doua persoană cu traumatism mandibular şi plagă contuză, pe treimea superioară gambă, un minor în vârstă de 14 ani policontuzionat şi care acuza dureri la nivelul gleznei dreapta, braţului drept şi un traumatism cranio-cerebral minor.

Toate cele trei victime ale evenimentului rutier au fost transferate ulterior către Spitalul Judeţean Buzău. Un alt pacient a fost adus cu multiple plăgi contuze la nivelul craniului, hemitoracelui stâng şi membrului inferior stâng produse din declaraţiile pacientului prin agresiune şi a rămas internat în cadrul Spitalului Municipal Râmnicu-Sărat pentru investigaţii şi tratament.

O altă persoană, şoferul autoturismului implicat în evenimentul rutier, care a venit însoţit de agenţii de poliţie pentru recoltare de probe biologice. Cele trei victime transferate la Buzău sunt destul de grav dar fără să le fie periclitată viaţa iar cealaltă este tratată în cadrul Spitalului Râmnicu Sărat, momentan este stabil”, a declarat Alexandru Boteanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Citește și: Accident cumplit pe DN 10, în județul Buzău. Un tânăr de 33 de ani a murit. Vinovat e un polițist care s-a urcat beat la volan

Una dintre victime a fost transportată ulterior la Spitalul Floreasca din București.

„La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Buzău au fost fost transportaţi trei bărbaţi în vârstă de 14, 20 şi 39 de ani victime ale unei agresiuni. Adolescentul de 14 ani a suferit o fractură la nivelul membrului drept inferior şi multiple escoriaţii. S-a luat decizia să rămână internat de Secţia Ortopedie şi chirurgie infantilă.

Tânărul de 20 de ani a suferit multiple plăgi la nivelul feţei şi la nivelul gambei stângi. S-a luat decizia să rămân internat pe Secţia Chirurgie Plastică iar bărbatul de 39 de ani a suferit un politraumatism din accident rutier. După ce a primit îngrijiri medicale s-a luat decizia să fie transferat la Spitalul Floreasca din Capitală”, a precizat Adriana Bunilă, purtătorul de cuvânt al SJU Buzău.

Dosarul a fost preluat de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău pentru comiterea infracțiunii de tentativă de omor.