Şofer beat şi vitezoman, urmărit de Poliţie pe străzile din Bucureşti

Urmărire periculoasă pe străzile din Capitală! Un șofer băut și vitezoman a refuzat să oprească la semnalele oamenilor legii. Polițiștii au tras mai multe focuri de armă, de avertisment, însă nici acestea nu l-au oprit pe şoferul fugar. Într-un final omul a pierdut controlul volanului și a provocat un accident.

RomaniaTV.net
07 oct. 2019, 05:37
Şofer beat şi vitezoman, urmărit de Poliţie pe străzile din Bucureşti

Scenele au avut loc puțin după miezul nopții pe soseaua Giurgiului, iar în masină se aflau patru persoane. Șoferul a refuzat să opreasca la semnalele oamenilor legii și a gonit cu viteză, chiar și după ce au fost trase două focuri de armă. 

„În jurul orei 00,30, poliţişti din cadrul Secţiei 16 Poliţie, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, au observat pe o stradă din sectorul 4 al Capitalei un autoturism cu mai mulţi ocupanţi, care se deplasa sinuos pe carosabil. Poliţiştii au procedat la efectuarea manevrelor pentru oprirea regulamentară a autovehiculului, moment în care conducătorul auto a simulat oprirea, apoi a accelerat. Imediat s-a pornit în urmărirea autoturismului, iar la o intersecţie, un echipaj de la Secţia 15 Poliţie, solicitat ca sprijin, a încercat să oprească maşina, însă după refuzul şoferului de a opri, au folosit armamentul din dotare, executând focuri de avertisment în plan vertical, autoturismul neoprind nici de această dată”, informează Poliţia Capitalei.

Într-o intersecţie, şoferul urmărit a provocat un accident acroşând un alt autoturism care se deplasa regulamentar. Conducătorul celuilalt autoturism a fost rănit. Suspecții au încercat să profite de moment și să fugă, însă polițiștii au tras din nou focuri de arma, de avertisment.

„Cei patru ocupanţi au coborât şi au început să alerge, moment în care, pentru prinderea şi imobilizarea acestora, s-a folosit din nou armamentul din dotare, executându-se în plan vertical focuri de avertisment”, se arată în comunicat.

Șoferul urmărit nu deținea permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o alcoolemie de 0,78 g/%0 în aerul expirat. El a fost dus la INML pentru prelevarea de probe biologice, iar apoi a fost dus la secţia 16 pentru audieri.