Şofer CRIMINAL fără permis şi băut: A intrat în trei grupuri de colindători din două localităţi diferite

Cinci copii şi un adult au fost răniţi, vineri seara, în zona localităţii Tureac, judeţul Bistriţa-Năsăud, după ce un şofer băut şi fără permis a intrat cu maşina în trei grupuri de colindători, apoi a fugit. Potrivit martorilor, şoferul ar fi minor, era beat, şi ar fi furat maşina părinţilor.

RomaniaTV.net
05 ian. 2018, 20:00
Şofer CRIMINAL fără permis şi băut: A intrat în trei grupuri de colindători din două localităţi diferite

Potrivit ISU Bistriţa-Năsăud, au fost trei accidente, în urma cărora şase copii au fost răniţi în localitatea Tureac, distanţa între evenimentele rutiere fiind de câteva sute de metri.

În urma primului accident, au fost două victime, una în stare gravă, inconştientă. Alte două accidente au avut loc la câteva sute de metri distanţă, în Mureşenii Bîrgăului, acestea soldându-se cu patru victime, uneia fiindu-i aplicare manevre de resuscitare, transmite Mediafax.

Toţi răniţii sunt copii care plecaseră la colindat, spun martorii. Din primele informaţii, şoferul care a produs accidentele conducea cu viteză foarte mare. Potrivit Poliţiei Bistriţa, şoferul a fugit de la locul accidentelor, dar a fost prins la scurt timp. Acesta este în stare de ebrietate şi nu are permis de conducere.

Oamenii legii au deschis o anchetă în acest caz.

Conform declarațiilor martorilor, șoferul este un minor de 16 – 17 ani, care a furat mașina familiei.

E vecin. Îl știm. E de-a lui Budacu’. Doră când am auzit ce s-a întâmplat și am văzut mașina, am știut a cui e. Dar am crezut că e taică-so! Apoi am aflat că e băiatu. El are vreo 16- 17 ani, e minor. S-o îmbătat și o uitat de el, o furat mașina familiei, s-o urcat la volan și o ieșit pe șosea. Nu merge la școală. Și apoi el singur cu mașina s-o oprit în drum și a zis că a lovit niște copii”, spun sătenii șocați, potrivit Bistriteanul.ro.

La locurile accidentelor au fost trimise ambulan’e SMURD și SAJ  și au fost mobilizați toți polițiștii disponibili.

Toate cele 7 victime sunt pietoni. Pe Valea Bârgăului, în ajun de Bobotează, copiii merg la colindat, de aceea pe străzi era plin de grupuri.