Şofer cu o alcoolemie record, permis anulat şi ţigări de contrabandă, prins după o urmărire de 20 de kilometri

Un bărbat cu o alcoolemie de 4,15 g/l alcool pur în sânge, cu permisul anulat şi cu ţigări de contrabandă în autoturism, a fost reţinut de oamenii legii după o urmărire de 20 de kilometri în trafic, conform Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

RomaniaTV.net
18 feb. 2020, 14:30
Şofer cu o alcoolemie record, permis anulat şi ţigări de contrabandă, prins după o urmărire de 20 de kilometri

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Rădeşti au intenţionat să oprească în trafic un autoturism care circula în localitatea Vârlezi. Conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor şi şi-a continuat deplasarea în viteză. După aproximativ 20 de kilometri de urmărire în trafic, poliţiştii au blocat autoturismul pe raza localităţii Drăguşeni.

La volan, oamenii legii au identificat un bărbat în vârstă de 35 ani, din comuna Drăguşeni, care a consumat băuturi alcoole. De asemenea, bărbatul avea permisul de conducere anulat, fiind condamnat pentru infracţiuni la regimul rutier. 

Citeşte şi: Bulibaşă milionar, unchiul lui Leo de la Strehaia, mort într-un accident auto în Mehedinţi

După oprirea autoturismului şi verificarea acestuia, poliţiştii au găsit în portbagaj 171 de pachete ţigarete de provenienţă Republica Moldova, pe care le-au ridicat în vederea continuării cercetărilor. Şoferului i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea alcoolemiei, iar în urma analizelor de laborator, a rezultat valoarea de 4,15 g/l alcool pur în sânge.

Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi au reţinut persoana în cauză, pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore.

Bărbatul va fi prezentat, marţi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor cu propunere de arestare preventivă.