Şofer de TIR român prins în flagrant în Franţa după ce furase 400 de litri de motorină. Explicaţia halucinantă pe care a oferit-o poliţiştilor

Un șofer român de TIR, în vârstă de 50 de ani, a fost surprins în flagrant şi arestat, în noaptea de 28 spre 29 ianuarie 2023, pe autostrada A9, lângă Narbonne, în sudul Franței, furând benzină. Acesta reuşise deja să fure 400 de litri de combustibil.

01 feb. 2023, 14:23
Şofer de TIR român prins în flagrant în Franţa după ce furase 400 de litri de motorină. Explicaţia halucinantă pe care a oferit-o poliţiştilor

În jurul orei 3:00, în stația de servicii Narbonne-Vinassan, pe direcția Spania, jandarmii l-au prins pe șoferul român de TIR în momentul în care fura combustibil dintr-un camion aparținând unui șofer macedonean, în timp ce acesta din urmă dormea. Prejudiciu estimat: „puțin peste 400 de litri”, conform jandarmilor.

„A fost prins în flagrant. A fost plasat în arest. Odată ajuns la sediul nostru, și-a declinat identitatea și a recunoscut foarte repede faptele. Camionul i-a fost indisponibilizat temporar”, au explicat oficialii jandarmeriei, potrivit Ziarulromanesc.de.

Românul, care între timp și-a reluat călătoria, le-a explicat jandarmilor că a furat motorină pentru că are nevoie de ea pentru a conduce și că îi permite „să păstreze pentru el plicul pe care șeful lui i-l dă la începutul călătoriei sale și să folosească acești bani pentru multe alte lucruri”.

După efectuarea procedurilor judiciare, șoferul român în vârstă de 50 de ani a fost eliberat. A fost convocat pe 20 iunie 2023 în fața instanței din Narbonne pentru a răspunde pentru acest furt calificat de combustibil.

Citeşte şi: Natalie a murit fulgerător la 28 de ani. A lăsat un bilet de adio cutremurător: „Am plâns până am răgușit de frica de moarte. Am țipat pentru copiii pe care nu îi voi avea niciodată”