Şofer inconştient pe autostrada A1! A condus un autocar cu 32 de pasageri cu spatele pe banda de urgenţă VIDEO

Şoferul unui autocar cu 32 de pasageri la bord a rămas fără permis după ce a mers cu autocarul cu spatele, pe o porțiune de un kilometru, pe banda de urgenţă a autostrăzii A1, în zona localității Boiţa din județul Sibiu.

10 iul. 2023, 11:06
Şofer inconştient pe autostrada A1! A condus un autocar cu 32 de pasageri cu spatele pe banda de urgenţă VIDEO
Şofer inconştient pe autostrada A1! A condus un autocar cu 32 de pasageri cu spatele pe banda de urgenţă

Şofer inconştient pe autostrada A1! În urma apariției unui material video în media, pe 8 iulie, în care se putea observa cum șoferul unui autocar efectua o manevră interzisă pe Autostrada A1, polițiștii BPA A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au intervenit în mod spontan și au inițiat o anchetă pentru a clarifica situația și a aplica măsurile legale corespunzătoare.

Citeşte şi: I-a ajuns sărăcia şi pe bogaţi! Șoferul unui Porsche, filmat în timp ce pleacă cu găleata și peria de la o spălătorie auto cu fise. Reacția internauților: „A dat toți banii pe mașină”

„Ca urmare a apariţiei în spaţiul media, la data de 8 iulie, a unui material video în care se observă cum şoferul unui autocar efectuează manevra de mers înapoi, pe banda de urgenţă a autostrăzii A1, în zona km 226, Boiţa, poliţiştii BPA A1 Râmnicu Vâlcea – Deva s-au sesizat din oficiu şi au demarat verificări în vederea stabilirii situaţiei de fapt şi aplicării măsurilor legale în consecinţă”, informează IPJ Sibiu.

Citeşte şi: Derapaj deosebit de grav al unui șofer STB. Ce a putut să facă în timpul serviciului. Victime, doi copii

Astfel, poliţiştii au constatat că, la data de 8 iulie, în jurul orei 10:45, pe A1, la km 226, sensul Boiţa – Sibiu, şoferul unui autocar cu 32 de pasageri, un bărbat în vârstă de 37 de ani, din judeţul Timiş, a efectuat manevra de mers înapoi pe banda de urgenţă, pe o distanţă de 1 km. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.305 lei, iar dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice i-a fost suspendat pentru o perioadă de 120 de zile.