Șofer român, erou în Canada. A fost numit „Înger al drumului” după ce și-a riscat viața pentru a salva un bărbat de la moarte

Un șofer român a devenit erou în Canada și a primit distincția de "Înger al drumului", după ce și-a riscat viața pentru a salva un bărbat de la moarte.

11 mai 2021, 22:48
Șofer român, erou în Canada. A fost numit „Înger al drumului” după ce și-a riscat viața pentru a salva un bărbat de la moarte
sursa foto: Facebook

Daniel Ciorbă, un șofer român, a devenit erou în Canada și a fost decorat recent cu titlul „Înger al drumului”, după ce și-a pus în pericol propria-i viață pentru a salva un alt șofer care suferise un accident rutier extrem de grav.

Românul conducea pe autostrada 57 din Illinois, iar în timp ce se pregătea să facă un viraj, a văzut în oglinda retrovizoare un alt camion la o distanță de 400 de metri, care circula pe aceeași bandă.

Daniel Ciorbă a observat că drumul din fața lui era în construcție, iar banda era de fapt închisă, și prin urmare, a încetinit viteza. Cu toate acestea, camionul care se afla în spatele său a înaintat cu viteză, și s-a ciocnit violent de remorca autovehicolului condusă de român.

Daniel Ciorbă a dat dovadă de o prezență de spirit remarcabilă, el a luat stingătorul de flăcări și s-a deplasat la locul accidentului, unde l-a găsit pe șofer într-o stare foarte gravă, în cabina avariată, unde mirosul pregnant de combustibil vestea pericolul unei explozii care i-ar fi putut spulbera pe amândoi.

Șofer român, erou în Canada, are pregătire de mecanic

Din fericire, românul avea pregătire de mecanic, astfel că a deconectat conductele de combustibil, și a încercat să-l scoată din camion pe șoferul grav rănit și semiconștient, însă nu a reușit. Astfel, tot ce mai putea face Daniel Ciorbă, era să aștepte ajutoarele, în speranța că o minune îl va salva totuși pe bărbatul accidentat.

„Fereastra era spartă și ușa zdrobită. Șoferul avea dificultăți de respirație și fața îi era acoperită de sânge. Era blocat de volan. „I-am spus că totul va fi bine, să stea liniștit și să respire. Am încercat să deschid ușa cu o bară metalică, dar era  comprimată”, a povestit Daniel Ciorbă.

Ajutoarele s-au prezentat la locul accidentului în 20 de minute, și au reușit să-l descarcereze pe șoferul rănit din camionul avariat. Daniel Ciorbă a anunțat autoritățile pentru a le relata accidentul, și pentru a asigura familia rănitului că totul este în regulă. Românul a avut parte de o supriză frumoasă atunci când, mama celui pe care îl salvase, l-a contactat telefonic plină de recunoștință pentru a-i mulțumi pentru că i-a salvat fiul.

Daniel Ciorbă s-a mutat în Quebec, Canada, în urmă cu 9 ani, și a spus că mereu a căutat să vină în ajutorul celor care au nevoie. Pentru gestul său eroic, Românul a fost decorat cu distincția oficială de „Înger al drumului”, o titulatură menită să încurajeze cetățenii să acționeze în cazuri de accidente rutiere.