Şoferii, nevoiţi să-şi echipeze mai devreme maşinile de iarnă. Cât costă cauciucurile noi

Ninsoarea de la munte şi vremea rea i-au speriat pe şoferi. Vor nu vor, oamenii se văd nevoiţi să-şi echipeze maşinile de iarnă mai devreme. Aşa că s-au trezit cu o cheltuială neprogramată.

03 oct. 2013, 14:25
Şoferii, nevoiţi să-şi echipeze mai devreme maşinile de iarnă. Cât costă cauciucurile noi

Un set de anvelope de iarnă costă în jur de 600 de lei pentru maşinile mici, iar pentru autoturisme de teren costă chiar şi 4.500 de lei. Chiar şi aşa, speriaţi de prima ninsoare, şoferii au umplut service-urile.

„Se schimbă vremea. Trebuie să fim pregătiţi. S-a apropiat iarna. Pe 1 octombrie a nins şi ne pregătim pentru iarnă de acum încolo”, a declarat proprietarul unui autovehicul.

„Faţă de anul trecut, oamenii au venit să îşi schimbe cauciucurile de la jumătatea lunii octombrie”, a declarat reprezentantul unui service, Claudiu Iordache.

Chiar dacă scot mai mulţi bani din buzunare, şoferii preferă să cumpere anvelope noi, pentru siguranţa lor. „Recomandăm echiparea întregului autovehicul cu anvelope noi de iarnă. Cele care se comercializează second-hand sunt deja cu limita de uzură atinsă„, a recomandat Doru Petre, consultantul tehnic al unui service.

Pe lângă cauciucurile de iarnă, şoferii ar trebui să-şi echipeje maşinile şi cu lanţuri antiderapante care costă între 80 şi 150 de lei, dar şi lopeţi pentru zăpadă.