Şoferii opriţi în trafic de poliţişti pot rămâne fără actele maşinii dacă au datorii

Noul Cod de Procedură Civilă va intra în vigoare pe 15 februarie şi cuprinde câteva modificări printre care cele legate de licitaţiile cu proprietăţi executate silit sau sechestrul asupra bunurilor datornicilor.

14 feb. 2013, 07:53
Şoferii opriţi în trafic de poliţişti pot rămâne fără actele maşinii dacă au datorii

Conform noului Cod de Procedură Civilă, Poliţia Rutieră poate confisca actele unei maşini dacă şoferul este datornic. Hârtiile oficiale vor fi predate unui executor judecătoresc împreună cu maşina.

Pentru a nu exista suspiciuni legate de acest lucru, oamenii legii vor întocmi un proces verbal în care se va face şi o descrie sumară a autoturismului, care va fi predat, împreună cu actele executorului, informează România TV. Şoferul va primi şi el o copie a acestor documente. Cu toate acestea, maşina oprită în trafic nu va ajunge în curtea poliţiei rutiere.

În Monitorul Oficial al României din data de 31 ianuarie 2013, a fost publicată Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 4/2013, prin care Executivul a stabilit că noul Cod de Procedură Civilă intră în vigoare la data de 15 februarie 2013.