COD RUTIER. Şoferii pot răsufla uşuraţi. Cum vor fi folosite pistoalele radar de către poliţişti

COD RUTIER 2019. Proiectul de lege care impune inscripționarea mașinilor de poliție rutieră, de frontieră sau de alte arme a fost adoptat de Camera Deputaților cu 186 voturi “pentru” şi 21 “împotrivă”.

24 mai 2019, 08:39
COD RUTIER. Şoferii pot răsufla uşuraţi. Cum vor fi folosite pistoalele radar de către poliţişti

COD RUTIER 2019. Actul normativ stabilește că radarele nu pot fi amplasate decât în locuri vizibile, scrie dcnews.ro.

Citeşte şi S-a adoptat LEGEA aşteptată de TOŢI ŞOFERII. Ce se întâmplă cu aparatele RADAR

Conform noului document, atât poliţiştii rutieri cât și poliţiştii de frontieră sunt obligaţi să poarte uniforme cu înscrisuri şi însemne distinctive.

COD RUTIER 2019. Ce spune noua lege

La articolul 109 prevede că: „Constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor se fac direct de către polițistul rutier, iar în punctele de trecere a frontierei de stat a României, de către polițiștii de frontieră. Polițiștii rutieri, respectiv polițiștii de frontieră sunt obligați să poarte uniformă cu înscrisuri și însemne distinctive.”

Actul normativ aprobat are noi prevederi și în privința modului de constatare a contravențiilor. Acestea pot fi făcute numai cu mijloace tehnice certificate, omologate și verificate metrologic, consemnându-se aceasta în procesul verbal de contravenție.

De asemenea, se prevede interzicerea amplasarea aparatelor radar care nu sunt staționate în locuri vizibile, ceea ce înseamnă că radarele nu mai pot fi ascunse după diferite obstacole. Dispozitivele mobile, de tip pistol, destinate măsurării vitezei se utilizează la o distanță maximă de 10 metri.