Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină. „Ar fi bine ca inclusiv cel care nu are mașina în proprietate să pățească ceva cu privire la permis”

Ministerul de Interne a vorbit despre înăsprirea legislației pentru combaterea consumului și traficului de droguri. Cei care fac trafic de stupefiante, dar și consumatorii prinși băuți sau drogați la volan vor primi pedepse mai dure.

27 sept. 2023, 23:25
Șoferii prinși drogați ar putea rămâne fără mașină. „Ar fi bine ca inclusiv cel care nu are mașina în proprietate să pățească ceva cu privire la permis”

Șoferii prinși drogați la volan vor rămâne fără mașină. Măsura a fost discutată în contextul în care tot mai mulți români au fost prinși sub influența substanțelor interzise.

„Șoferii riscă să rămână fără autoturism dacă au fost depistați în mod repetat sub influența substanțelor interzise sau atunci când provoacă un accident rutier, soldat cu decesul unei persoane”, a precizat Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI.

Citește și Probleme mari cu consumul și traficul de droguri în România. Alina Gorghiu: „Un sfert dintre bucureșteni consumă”

Astfel spus, șoferii prinși drogați vor rămâne fără mașină, dar există dubii în ceea ce privește cazul în care un șofer conduce mașina altei persoane.

„Deși avem text de lege pe confiscare, nu prea s-a aplicat niciodată. Sunt situații în care unii drogați se urcă la volanul altor mașini decât ale lor personale, astfel că nu le poți confisca. Totuși, ar fi bine ca inclusiv cel care nu are mașina în proprietate să pățească ceva cu privire la permis. Fie că îi luăm mașina sau îi suspendăm permisul pentru zece ani, este un element cât se poate de bun”, a declarat Adrian Cuculis, avocat, la Antena3.

Alina Gorghiu aruncă bomba despre consumul de stupefiante în România! ”Sunt milioane de consumatori de droguri în țară. Nu putem să-i băgăm în pușcărie pe toți”

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a vorbit vineri seară despre expansiunea consumului de droguri în România. Oficialul a subliniat că sunt milioane de consumatori în țara noastră care trebuie să fie ajutați să scape de acest viciu pentru că autoritățile nu pot să bage în închisoare milioane de oameni.

Citește și Alina Gorghiu le-a pus gând rău traficanților de droguri! ”Au venit zile foarte grele pentru ei. Statul român va asigura resursele pentru a câştiga războiul”

„Această temă, a drogurilor, este una care, din păcate, afectează România la nivel de flagel, dar și întreg mapamondul. Suntem în a doua parte a clasamentului cu privire la fenomenul drogurilor, însă nu ne încălzește cu nimic acest lucru. În 2010 vorbeam de 6.000 de dosare legate de tematica droguri, în 2015 – 8.700 de dosare, iar anul acesta, în primele opt luni, am avut 20.000 de dosare. Trebuie puse în context, pentru că DIICOT are 190 de procurori care sunt în problemele acestea legate de criminalitate organizată. Dacă de mâine acești 190 de procurori nu s-ar mai ocupa de nicio altă infracțiune, ci exclusiv de aceste dosare, tot ar veni 105 dosare pe fieare procuror, ca atare trebuie să ne ocupăm cu prioritate de dosarele de trafic de droguri, de marile rețele”, a declarat Alina Gorghiu, la Digi24.

 


Calendar 2024
Calendar 2024