Șoferița beată care a ucis două fetițe se află în libertate în urma unei decizii a magistraților

Șoferița care a condus beată și a ucis două copile aflate pe trotuar se află în libertate datorită unei decizii a judecătorilor pe care procurorii au uitat să o conteste.

15 sept. 2021, 16:35
Șoferița beată care a ucis două fetițe se află în libertate în urma unei decizii a magistraților

Șoferița, Maria Leonte, care a condus beată la volan și a ucis două fete care circulau pe un trotuar din apropiere, este liberă.

Această situație se datoreaz judecătorilor care au anulat ordinul de arest la domiciliu, iar procurorii au uitat să conteste decizia. Astfel inculpata se află în control judiciar și cu toate că trebuie să respecte anumite reguli, aceasta este liberă pe străzi.

„Dispune înlocuirea măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpata LEONTE MARCELA cu măsura preventivă a controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei încheieri. Pe timpul controlului judiciar, impune inculpatei LEONTE MARCELA să respecte următoarele obligaţii: a) să nu depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de cameră preliminară/ instanţei de judecată; b) să nu comunice cu martorii …., direct sau indirect, pe nicio cale. c) să nu conducă niciun fel de autovehicule. (…) Cu drept de contestaţie, în termen de 48 de ore de la pronunțare”, se arată în actul de judecată.

În mod absurd, judecătorii au mai descoperit că Parchetul a făcut o eroare în dosarul șoferiței care a omorât două fete, pentru că în rechizitoriu nu s-a menționat contextul în care cele două copile și-au pierdut viața.

„Constată neregularitatea actului de sesizare, rechizitoriu nr. 1646/P/2021 din data de 28.04.2021 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 București, în ceea ce privește descrierea faptei reținute în sarcina inculpatei Leonte Marcela”.

Polițiștii au comis și ei o mare greșeală, atunci când au încălcat drepturile uneia dintre familiile îndoliate, prin faptul că au ascuns rezultatul autopsiei și astfel ucigașa a fost favorizată.

„Constată încălcarea dreptului la apărare părților civile Ionescu Gabriel – Vasile și Ionescu Ana-Maria raportat la legalitatea dispunerii și efectuării autopsii medico-legale asupra cadavrului numitei Ionescu Raisa, dispusă prin Ordonanța din 27.02.2021 a organului de cercetare penală din cadrul DGPMB, ca urmare a faptului că părțile civile nu au fost informate cu privire la conținutul raportului medico-legal de necropsie A3/280/2021 în cursul urmăririi penale, nu au putut formula obiecțiuni sau solicitări suplimentare cu privire la concluziile rapoartelor de expertiză, luând cunoștință de acestea direct în camera preliminară”, au precizat magistrații.

Șoferița a mințit inițial polițiștii cu privire la accident

Inițial, femeia a care a ucis copilele a mințit autoritățile și a declarat că accidentul a avut loc pentru că a strănutat de mai multe ori la volan și a încurcat pedalele.

După ce a fost reținută pentru 24 de ore sub acuzația de ucidere din culpă, femeia a recunoscut că a consumat rom înainte de a se sui la volan şi că regretă cele întâmplate.

Conform procurorilor, aceasta avea un nivel de 1,25 g/l alcool pur în sânge și a accelerat în loc să frâneze, moment în care le-a accidentat mortal pe cele două fete.

„În fapt, s-a reținut că, la data de 27.02.2021, în jurul orelor 15.35, inculpata a condus autovehiculul marca Mercedes Benz GLA, pe Str. Fructelor din sectorul 2 al Municipiului București, dinspre Str. Gherghiţei către Str. Menţiunii, având o îmbibaţie alcoolică de 1,25 g/l alcool pur în sânge (…) Când a ajuns la intersecția cu Str. Menţiunii, a pierdut controlul asupra direcției de mers, accelerând în loc să frâneze, şi a pătruns pe trotuarul din dreptul imobilului cu nr. 176, unde a accidentat mortal o persoană vătămată în vârstă de 6 ani şi o persoană vătămată în vârstă de 20 de ani, acestea din urmă aflându-se aşezate pe bordură, a rupt stâlpul de beton de susținere a iluminatului public şi s-a oprit în gardul imobilului cu nr. 176″, menționa Parchetul, la momentul respectiv, potrivit Spynews.


loading...
Partenerii noștri