Şoferiţa care a accidentat mortal cu maşina două fete în cartierul Andronache, eliberată din arest

Şoferiţa care, sâmbătă, a provocat un accident rutier în cartierul Andronache, în urma căruia au murit două fete de 6 ani şi 21 de ani, va fi eliberată din arest. Magistratul Judecătoriei Sectorului 2 a decis ca femeia să fie plasată sub control judiciar pentru 60 de zile. Între timp, rudele fetelor ucise în accident se pregătesc de înmormântare.

02 mart. 2021, 14:40
Şoferiţa care a accidentat mortal cu maşina două fete în cartierul Andronache, eliberată din arest

Șoferița în vârstă de 56 de ani care a provocat accidentul din cartierul Andronache, în urma căruia şi-au pierdut viaţa două fete de 6 ani, respectiv 21 ani, va fi eliberată după 24 de ore de arest. Judecătorul a decis plasarea ei sub control judiciar pentru 60 de zile. Cercetările vor continua sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Citeşte şi: Răsturnare de situaţie în cazul accidentului din cartierul Andronache. Şoferiţa a recunoscut că a băut ROM

La audierile de sâmbătă, şoferiţa le-a spus procurorilor că nu a avut intenţia de a se urca la volan, dar a făcut-o la insistenţa soţului care era băut. A mai spus că nu a consumat alcool înainte de accident, că a avut o criză de strănut şi că tocmai de aceea a încurcat pedalele frână şi acceleraţie.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au reaudiat-o luni pe femeie, după ce analizele medicale au indicat că se urcase la volan deşi consumase alcool anterior. Şoferiţa este acuzată pentru ucidere din culpă și conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

Luni la audieri, şoferiţa şi-a schimbat declaraţia. După ce analizele de sânge au indicat o alcoolemie de 0.67 grame de alcool per litru de sânge, şoferiţa a recunoscut că a consumat rom. De asemenea, a spus că regretă fapta şi că nu va depune plângere împotriva celor care au agresat-o fizic după accident, că vrea să ajute familiile celor două fete pe care le-a ucis.

Între timp, rudele fetelor ucise în accident se pregătesc de înmormântare. Cele două tinere vor fi înmormântate împreună joi. Astăzi a fost ridicat de la morgă şi trupul Mihaelei, fata de 21 de ani decedată după ce a fost lovită de maşină pe trotuar, în cartierul Andronache.

Citeşte şi: Primele imagini cu șoferița care a ucis două fete în Capitală. Femeia a fost dusă în arest