Şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului din Ungaria a fost arestat

Poliţia ungară l-a arestat pe şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului pe autostrada M5, la 25 de kilometri sud-est de Budapesta, în care au murit trei cetăţeni români, iar alţi şase sunt grav răniţi, a anunţat vineri seara poliţia pe site-ul său de Internet, relatează MTI, potrivit Mediafax.

RomaniaTV.net
30 aug. 2013, 20:37
Şoferul bulgar suspectat de producerea accidentului din Ungaria a fost arestat

Un camion de 42 de tone cu numere de înmatriculare bulgăreşti, care se îndrepta spre Budapesta, a intrat vineri dimineaţa în vehiculele oprite în coloană într-un ambuteiaj pe autostradă, fără urme de frânare. Coliziunea a implicat trei microbuze şi şase autoturisme, a declarat Ministerul ungar de Interne.

Treisprezece persoane au fost grav rănite, iar 14 au suferit răni uşoare, printre acestea numărându-se şi şoferul bulgar. Toţi răniţii, inclusiv din România, Bulgaria, Serbia şi Turcia sunt trataţi în trei spitale din Budapesta şi două din provincie.

Citeşte şi Imagini CUTREMURĂTOARE de la teribilul accident din Ungaria, în care mai mulţi români şi-au pierdut viaţa

Ministrul ungar de Interne Sandor Pinter şi cel de Externe Janos Martonyi au transmis condoleanţe familiilor victimelor şi au asigurat partea română că Ungaria va face tot posibilul pentru a rezolva problemele legate de accident. Secretarul de stat pentru Sănătate, Miklos Szocska, a declarat că toţi răniţii primesc îngrijire medicală adecvată.

Vineri după-amiază, România a trimis un avion militar la Budapesta pentru a repatria răniţii.