Şoferul camionului cu 71 de cadavre va fi extrădat în Austria de către justiţia bulgară

Justiția bulgară a decis marți să-l extrădeze în Austria pe presupusul șofer al camionului frigorific în care au fost găsiți 71 de migranți morți, pe 27 august, pe o autostradă în apropiere de Viena.

29 sept. 2015, 17:00
Şoferul camionului cu 71 de cadavre va fi extrădat în Austria de către justiţia bulgară

”Tribunalul regional din Montana (nord-vestul Bulgariei) a decis extrădarea lui Țvetan Țvetanov în Austria, unde el trebuie să fie judecat”, a declarat Svetla Stanimirova, purtătoare de cuvânt a instanței citate.

Țvetanov are la dispoziție un termen de cinci zile pentru a face apel. Totuși, avocatul său, Svetlin Slavkov, a indicat că însuși șoferul a cerut extrădarea pentru a-și ”dovedi nevinovăția” în fața justiției austriece.

Țvetan Țvetanov, cetățean bulgar în vârstă de 32 de ani, este acuzat de ”participare la o organizație criminală, trafic, contrabandă și omucidere”, conform Parchetului din Montana.

Citeşte şi Şoferul bulgar care a condus camionul cu cadavre de imigranţi a spus că nu ştia ce transporta

În timpul unei audieri la începutul acestei luni, el a răspuns laconic că nu știa că în camionul frigorific se aflau oameni.

Camionul a fost găsit abandonat pe o autostradă în estul Austriei, având în compartimentul frigorific corpurile a 71 de persoane — 59 de bărbați, opt femei și patru copii — ce fuseseră îmbarcate la frontiera sârbo-ungară. Ancheta a stabilit că cei 71 au murit asfixiați în compartimentul închis ermetic.

Alți cinci suspecți — patru bulgari și un afgan — au fost arestați în Ungaria și plasați în detenție în cadrul anchetării acestui caz.