Şoferul camionului de la Londra, cu migranţii vietnamezi morţi, a anunţat poliţia după 23 de minute, de când a descoperit cadavrele

Şoferul camionului la bordul căruia au fost găsiţi morţi 39 de migranţi vietnamezi, în urmă cu un an, la Londra, a aşteptat 23 de minute înainte să sune poliţia, acuză procuratura în cadrul procesului, în capitala britanică, relatează AFP, citat de News.ro.

RomaniaTV.net
28 oct. 2020, 10:58
Şoferul camionului de la Londra, cu migranţii vietnamezi morţi, a anunţat poliţia după 23 de minute, de când a descoperit cadavrele

Maurice Robinson, în vârstă de 26 de ani, care a pledat vinovat de omor prin imprudenţă, a descoperit cadavrele la prima oră, la 23 octombrie 2019, într-o zonă industrială din estul Londrei.

El a preluat remorca, care venea de la Zeebruges, în Belgia, din portul Purfleet, în sud-estul Angliei, după care a deschis uşile remorcii la Thurrock, în apropierea portului.

Înăuntru, el a descoperit cadavrele migranţilor, inclusiv a doi adolescenţi în vârstă de 15 ani, care s-au sufocat în acest spaţiu închis, în care temperatura a urcat până la 38,5°C.

În loc să cheme imediat poliţia, şoferul a dat mai multe telefoane altor membri ai reţelei de trafic de migranţi, a declarat procurorul marţi, la Tribunalul Penal Old Bailey, la Londra.

Patru bărbaţi sunt judecaţi – începând din această săptămână – la Old Bailey cu privire la omor sau ajutarea imigraţiei clandestine.

Principalii doi suspecţi, şoferul camionului în care au fost găsite corpurile, Maurice Robinson, şi un alt nord-irlandez, suspectat de organizarea şoferilor care au participat la reţeaua de trafic, au pledat vinovat şi urmează ca pedepsele să fie stabilite ulterior.