Şoferul care a lovit în 2015 o maşină în zona Fântânii Mioriţa, 5 ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor VIDEO

Iulian Şerban Sănducu, şoferul unui Touareg care a şicanat şi lovit, în 2015, un autoturism Dacia Logan în zona Fântânii Mioriţa, a fost condamnat definitiv la cinci ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor calificat.

29 nov. 2019, 15:34
Şoferul care a lovit în 2015 o maşină în zona Fântânii Mioriţa, 5 ani închisoare cu executare pentru tentativă de omor VIDEO

Iulian Şerban Sănducu nu mkai are voie, ca pedeapsă complementară, să conducă un autovehicul pe o perioadă de cinci ani, după ce iese din închisoare, fiindu-i confiscat şi autoturismul. De asemenea, el trebuie să plătească 14.000 de euro către patru părţi vătămate. Până la plata acestei sume, judecătorii au pus sechestru pe o casă şi un teren care îi aparţin.

Şoferul cu Touareg care a lovit intenţionat un Logan la Fântâna Mioriţa, eliberat din arest

Iniţial, la Tribunalul Bucureşti, Iulian Şerban Sănducu a fost achitat de judecători, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul procurorilor şi a decis ca şoferul să primească cinci ani închisoare, decizia fiind definitivă.

Pe 4 iulie 2015, în jurul orelor 10:15, în timp ce conducea un autoturism marca VW Touareg pe şoseaua Bucureşti-Ploieşti, în zona Fântânii Mioriţa, pe sensul de ieşire din Bucureşti, în condiţiile unui trafic intens, Iulian Şerban Sănducu a avut un comportament şicanator şi agresiv faţă de un alt participant la trafic, Constantin Florin, aflat într-un autoturism marca Dacia Logan, împreună cu părinţii săi.

Şoferul care a lovit un autoturism în zona Fântânii Mioriţa, trimis în judecată pentru tentativă de omor VIDEO

Anchetatorii arată că, în momentul în care a ajuns paralel cu Dacia Logan, circulând cu o viteză de aproximativ 90 km/h, Iulian Şerban Sănducu a frânat brusc şi a virat violent în direcţia autoturismului Dacia Logan, intrând în coliziune cu acesta în mod intenţionat. Ca urmare a impactului, autoturismul Dacia Logan a fost proiectat spre dreapta, acroşând în traiectoria sa un alt autoturism care circulă pe banda unu, apoi a traversat trotuarul, trecând la foarte mică distanţă de un pieton (persoana vătămată Cristina Iuliana Brad), a escaladat rampa de pământ ce acoperă baza piciorului podului feroviar din zonă, rămânând suspendat.