Şoferul care a omorât o jandarmeriţă pe trecerea de pietoni la Suceava a fost eliberat din închisoare

Judecătoria Suceava a respins ca nefondată propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva tânărului, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă după cea a lovit-o mortal pe jandarmerița Irina Airinei, pe o trecere de pietoni din municipiul Suceava. În acelaşi accident, a fost lovită grav şi fiica jandarmeriţei.

RomaniaTV.net
16 ian. 2019, 12:48
Şoferul care a omorât o jandarmeriţă pe trecerea de pietoni la Suceava a fost eliberat din închisoare

Florin Chetariu, tânărul de 26 de ani a fost trimis acasă de judecători. Magistrații suceveni au înlocuit măsura arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile. 

Pe durata arestului la domiciliu, inculpatul trebuie să se prezinte în fața organului de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat; să nu comunice comunice cu persoana vătămată Larisa – Mihaela Airinei prin reprezentant legal Maniliuc Victor Daniel sau membrii de familie ai acesteia și cu Viorel Carp. În cazul în care va încălca aceste obligații, măsura arestului la domiciliu poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive.

Accidentul s-a petrecut în noiembrie 2018, în municipiul Suceava. Irina Cristina Airinei, căpitan la Școala de Subofițeri Jandarmi din Fălticeni, ieşise la plimbare cu fiica ei. Femeia s-a angajat regulamentar în traversarea străzii, când și ea și fiica ei aflată în cărucior au fost lovite de o maşină condusă de Florin Chetariu. În urma accidetului, jandarmeriţa a murit.  Fetița ei este în continuare în stare gravă.