Şoferul care a ucis două persoane în Piteşti după ce a intrat într-o ambulanţă a fost arestat

Şoferul maşinii care a lovit o ambulanţă BGS, provocând moartea a două persoane şi rănirea altor şase, a fost arestat, miercuri, iar procurorii au suspiciuni că tânărul, care are doar 4 clase şi a scris o declaraţie cu mare dificultate, a obţinut fraudulos permisul auto, urmând să fie sesizată DNA.

RomaniaTV.net
30 oct. 2013, 15:14
Şoferul care a ucis două persoane în Piteşti după ce a intrat într-o ambulanţă a fost arestat

Magistraţii Judecătoriei Piteşti au emis, miercuri, un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele şoferului, în vârstă de 25 de ani, sub acuzaţiile de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă, scrie Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, a precizat că tânărul a fost dus în arestul Poliţiei Judeţene.

Reprezentanţii Parchetului Judecătoriei Piteşti afirmă, la rândul lor, că există suspiciuni că tânărul, care are doar patru clase, ar fi obţinut fraudulos permisul de conducere, în anul 2006, perioadă vizată de scandalul de corupţie de la Serviciul Permise Auto Argeş, în acest dosar fiind condamnate la închisoare cu executare 16 persoane, între care şeful acestui serviciu, Gheorghe Codruţ Vlăsceanu şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

„În acest caz există suspiciuni de obţinere frauduloasă a permisulului de conducere, iar momentan suntem în faza de acte. S-a format un nou dosar în care se fac cercetări cu privire la obţinerea acestui permis şi urmează să sesizam DNA. Bărbatul are patru clase, iar cu scrisul şi cititul se descurcă un pic mai greu, conform pregătirii. Citeşte foarte greu şi scrie foarte greu şi din această cauză ne-am sesizat din oficiu, constatând în mod direct situaţia, după ce a redactat o declaţie de două pagini în aproximativ o oră. De aceea sunt suspiciuni cu privire la obţinerea permisului pentru că un om care are un permis de conducere se presupune că ştie foarte bine că trebuie să se orienteze în spaţiu şi să citească semnele de circulaţie”, a declarat, miercuri, prim-procurorul Parchetului Judecătoriei Piteşti, Antonia Diaconu.

Procurorii au mai precizat că tânărul, care conducea un autoturism BMW cu volan pe dreapta, înmatriculat în Bulgaria, a depăşit viteza legală.

La rândul său, unul dintre avocaţii tânărului, Radu Nistor, a spus că, deşi are numai patru clase, bărbatul „a fost în stare să scrie declaraţia”.

Şoferul, Onorus Mirică, din Merişani (Argeş), a fost reţinut, marţi seară, în urma accidentului rutier pe care l-a provocat pe un bulevard din Piteşti.

Miercuri, tânărul a intrat pe contrasens cu autoturismul BMW, lovind o ambulanţă BGS care transporta şase pacienţi la dializă.

În urma impactului, doi pacienţi aflaţi în ambulanţă şi-au pierdut viaţa, iar alte şase persoane – patru pacienţi şi şoferii celor două maşini – au fost rănite, una dintre ele fiind în stare gravă.