Şoferul turc care a ucis trei copii şi a rănit 27 de oameni, în accidentul de la Brăila, a fugit din ţară

Şoferul turc, vinovat de moartea a trei copii şi de rănirea a altor 27 de persoane într-un accident produs la Brăila, a fugit din ţară imediat ce a avut ocazia. Acesta a fost lăsat în liberate de judecătorii din Brăila chiar dacă reprezentanţii acuzării au susţinut că locul său este după gratii. Acum, procurorii din Brăila au dispus arestarea în lipsă a şoferului turc.

03 sept. 2015, 12:14
Şoferul turc care a ucis trei copii şi a rănit 27 de oameni, în accidentul de la Brăila, a fugit din ţară

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Brăila a admis, marţi, contestaţia Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, a desfiinţat decizia primei instanţei şi a dispus „arestarea preventivă a inculpatului Sevinc Cemil, pe o durată de 30 de zile de la data prinderii şi încarcerării, informează România TV

„Modul subiectiv în care au fost înlăturate probele administrate în mod temeinic până în prezent, şi au fost admise, din punctul nostru de vedere în mod subiectiv apărările inculpatului – care sunt în contradicţie evidentă cu realitatea faptei întâmplate – a indus în conştiinţa profesională a instituţiilor statului (poliţie, parchet) un sentiment de profundă dezamăgire (fără a se înţelege imixtiunea în competenţele fiecărei instituţii care concură la înfăptuirea actului de justiţie). Ne exprimăm, totodată, deplina satisfacţie pentru decizia corectă, bazată pe lege, a judecătorului de drepturi şi judecăţi de la Tribunalul Brăila, de luare a măsurii preventive a arestării faţă de inculpat”, a declarat, pentru cotidianul „Obiectiv – Vocea Brăilei”, prim-procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila, Fănel Mihalcea.

Citeşte şi Şoferul turc care a provocat accidentul din Brăila, cercetat în libertate

În autocarul condus de şoferul turc, se aflau 36 de cetăţeni moldoveni şi urcainieni care mergeau de la Istambul spre Chişinău. Accidentul a avut loc pe şoseaua care face legătura între Brăila şi Galaţi din cauza faptului că şoferul nu a adaptat viteza la condiţiile meteo, ignorând ploaia abundentă.

Deşi a fost arestat preventiv, şoferul a fost eliberat la scurt timp deoarece procurorii au spus că nu reprezintă un pericol public şi că nu poate influenţa în niciun fel martorii.

După ce s-a văzut liber, turcul a plecat din ţară fără să fie împiedicat de cineva.