Şoferul turc care a provocat accidentul din Brăila, cercetat în libertate

Magistrații brăileni au respins, vineri seara, cererea procurorilor de arestare preventivă a șoferului turc care a condus miercuri dimineață autocarul răsturnat la Baldovinești și au decis ca acesta să fie cercetat în libertate.

22 aug. 2015, 06:55
Şoferul turc care a provocat accidentul din Brăila, cercetat în libertate

Șoferul turc, reținut ieri seară pe bază de ordonanță pentru 24 de ore, nu a primit mandat de arestare și este liber, începând cu orele 21,00, când i-a expirat arestul preventiv„, a declarat agentul șef adjunct Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila, potrivit Agerpres.

Șoferul care a provocat accidentul în urma căruia au murit trei copii se numește Cemil Sevinc, are 27 de ani și era angajat de câteva luni la firma de transport care deținea autocarul implicat în accident.

Parchetul General a informat miercuri că s-a constituit dosar penal în care se efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în legătură cu accidentul de circulație produs miercuri în satul Baldovinești, județul Brăila, în care a fost angajat un autocar turcesc ce transporta 38 de persoane și în urma căruia au murit trei persoane.

PÎCCJ precizează că din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că șoferul autocarului nu a manifestat atenția necesară în conducerea mijlocului de transport.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila a fost constituită, la data de 19 august, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, în legătură cu accidentul de circulație produs în această dimineață, în jurul orei 9,00, pe drumul european E 87, în satul Baldovinești, comuna Vădeni, județul Brăila, în care a fost angajat un autocar turcesc ce transporta 38 de persoane„, se arată într-un comunicat al Parchetului General.

PÎCCJ arată că la locul producerii accidentului s-a deplasat o echipă complexă compusă din lucrători de poliție, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgentă al Județului Brăila, ai Serviciului Județean de Medicină Legală Brăila, precum și specialiști în tehnică auto, sub coordonarea primului procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila.

Din primele cercetări efectuate la fața locului a rezultat că șoferul autocarului nu a manifestat atenția necesară în conducerea mijlocului de transport într-o secțiune de drum aflată în curbă și în condiții de ploaie abundentă. Trei dintre persoanele ocupante ale autocarului au decedat, celelalte persoane vătămate fiind transportate de urgență la spitale din Brăila și Galați, în vederea acordării îngrijirilor medicale necesare„, se arată în comunicat.