Şoferul grec care a provocat accidentul de la Pasajul Unirii, cercetat pentru ucidere din culpă. Bărbatului i s-a ridicat dreptul de a conduce în România

Au apărut noi imagini de la accidentul teribil de vineri, din Pasajul Unirii din București. Un autocar plin cu turiști greci a fost zdrobit de limitatorul de înălțime de la intrarea în tunel.

26 dec. 2022, 20:22
Şoferul grec care a provocat accidentul de la Pasajul Unirii, cercetat pentru ucidere din culpă. Bărbatului i s-a ridicat dreptul de a conduce în România

Imaginile de pe camerele de supraveghere din apropierea Pasajului Unirii au intrat şi în posesia anchetatorilor, care îl cercetează pe șofer pentru ucidere din culpă. Potrivit avocatului acestuia, polițiștii i-au ridicat dreptul de a conduce pe teritoriul României. Bărbatul s-a întors în Grecia, dar este obligat să se prezinte în România ori de câte ori este chemat.

Imaginile surprind un trafic destul de lejer la intrarea în tunel. Impactul dintre autocar și poarta metalică are loc la ora 14 și 21 de minute. Imediat după, un șofer oprește în dreptul autocarului, se duce la ușa din față și pare că încearcă să o deschidă. Opresc și alți șoferi, care le sar în ajutor răniților, iar unii ajută la devierea traficului. După aproximativ nouă minute, se observă și sosirea primelor echipaje de poliție și pompieri.

Alecsandru Mateescu, avocatul şoferului grec, a dezvăluit pentru Stirileprotv care este starea acestuia.

„Era psihologic vorbind, dărâmat. I-am recomandat să folosim dreptul la tacere, pentru că orice declară se putea folosi și împotriva lui, lucru care s-a și consemnat”, a spus Mateescu.

Citeşte şi: Incident dramatic la metrou în a doua zi de Crăciun. Un angajat al firmei care asigură paza Metrorex a murit după ce a căzut pe şine

Avocatul mai spune că şoferul s-a luat după ruta indicată de GPS, accidentul fiind pur ghinion.

„Din direcția Mărășești – Piața Unirii, nu era o linie continuă cu alb, ca atare, nu îi putem imputa lui că a luat-o la stânga, pentru că l-a condus GPS-ul. Și a avut de ales într-o fracțiune de secundă dreapta sau stânga și a ales stânga, din nefericire. Eu zic ceasul rău. A frânat imediat, că au un sistem de frânare rapidă, dar s-a prăbușit imensitatea aia și a rupt autocarul în două”, a mai spus Alecsandru Mateescu.

Avocatul a mai precizat că șoferul a preluat autocarul din Salonic, că nu era obosit și că nu a condus mai mult decât prevede legea fără să facă pauze de odihnă. Pe de altă parte, a cerut autorităților să prezinte autorizația de construcție a limitatorului de înălțime și omologarea de 3,5 metri.

Între timp, turiștii greci externați duminică de medicii de la Spitalul Bagdasar, au plecat spre casă cu avionul. Alți nouă pacienți rămân internați, iar ambasada Greciei la București a postat pe Facebook un mesaj de mulțumire pentru medici și asistente.

Citeşte şi: VIDEO Patru cetăţeni ucraineni, blocaţi în Munţii Maramureşului. Unul dintre bărbaţi a fost evacuat cu elicopterul SMURD