VIDEO Patru cetăţeni ucraineni, blocaţi în Munţii Maramureşului. Unul dintre bărbaţi a fost evacuat cu elicopterul SMURD

Salvamont Maramureş a desfăşurat sâmbătă după-amiază o acţiune de salvare a patru cetăţeni ucraineni care se aflau blocaţi în Munţii Maramureşului, la peste 1.800 de metri altitudine.

26 dec. 2022, 19:48
VIDEO Patru cetăţeni ucraineni, blocaţi în Munţii Maramureşului. Unul dintre bărbaţi a fost evacuat cu elicopterul SMURD

Unul dintre cei patru cetăţeni ucraineni blocaţi în Munţii Maramureşului, în timp ce încercau să ajungă în România traversând graniţa alpină, a fost recuperat luni după-amiază cu ajutorul unui elicopter SMURD, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Oana Pârcălab.

„Una dintre persoane a fost ridicată de către colegii de la ISU”, a declarat Oana Pârcălab.

Între timp, din cauza condiţiilor meteo dificile în zona montană cel de-al doilea cetăţean ucrainean nu a mai putut fi ridicat cu elicopterul.

„A doua persoană nu va mai fi extrasă cu elicopterul. Condiţiile meteo nu mai permit intervenţia aeriană. A fost inserat un salvamontist la victimă, misiunea de salvare continuă cu mijloace terestre. O echipă formată din poliţişti de frontieră şi salvatori montani a pornit pe jos spre locul respectiv”, a precizat Oana Pârcălab.

Citeşte şi: Incident dramatic la metrou în a doua zi de Crăciun. Un angajat al firmei care asigură paza Metrorex a murit după ce a căzut pe şine

Conform aceleiaşi surse, operaţiunile de salvare vor continua şi în timpul serii de luni, încercându-se recuperarea celorlalţi ucraineni aflaţi pe munte.

„Se depun toate eforturile pentru finalizarea cu succes a activităţilor de cutare şi salvare. Toate echipajele de salvare sunt pe poziţii, în speranţa că timpul va permite, totuşi, reluarea activităţii de extragere a celei de-a doua persoane împreună cu salvamontistul rămas acolo”, a mai precizat Oana Pârcălab.

Potrivit autorităţilor implicate în operaţiunea de salvare, doi dintre ucrainenii blocaţi în Munţii Maramureşului sunt în situaţie critică, aflându-se într-o zonă greu accesibilă din cauza reliefului accidentat şi condiţiilor atmosferice în permanentă schimbare.

Alte două persoane, din grupul de şase cetăţeni ucraineni, au fost recuperate de pe munte în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică.

Citeşte şi: Scandal monstru la bordul unui avion. O stewardesă a izbucnit: „Ține-ți gura, nu sunt servitoarea ta” VIDEO