Șoferul mașinii care a provocat incidentul de la Ambasada Rusiei este Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A

Bogdan Drăghici, președintele Alianței T.A.T.A., este șoferul mașinii care a intrat în gardul Ambasadei Rusiei şi a luat foc. Șoferul a murit pe loc, iar criminaliştii şi jandarmii fac verificări pentru un posibil atentat.

06 apr. 2022, 08:06
Șoferul mașinii care a provocat incidentul de la Ambasada Rusiei este Bogdan Drăghici, președintele Asociației T.A.T.A

A fost confirmată identitatea bărbatului care a intrat cu mașina în gardul Ambasadei Rusiei din București: este vorba de Bogdan Drăghici, președintele Asociației TATA. El a fost un personaj controversat, fusese în trecut acuzat că și-ar fi abuzat sexual în mod repetat fiica vitregă, în perioada în care aceasta avea 10 ani. Luni ar fi fost condamnat la 15 ani și 4 luni de închisoare pentru faptele sale, viol, agresiune și rele tratamente minor.

Avocat de profesie, Bogdan Drăghici a devenit cunoscut publicului din postura de președinte al Asociației TATA, un ONG care susținea drepturile taților asupra propriilor copii, în contextul proceselor de divorț.

Acesta a fost căsătorit cu medicul Helen Drăghici, care, avea deja două fete dintr-o altă căsătorie. Ulterior, i-a dăruit o fiică și avocatului Drăghici, iar din punct de vedere al imaginii publice, acestea părea un tată model.

Totuși, în august 2019, acesta a fost arestat preventiv, după ce procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul București au probat că, timp de trei ani, acesta a abuzat-o sexual, în secret, pe una dintre cele două fiice ale soției sale.

Arestat pentru 29 de zile la data de 21 august 2019, Bogdan Drăghici a stat în arest nu mai puțin de 13 luni. În plus, acesta s-a ales cu sechestru pe toate conturile bancare, dar și pe alte bunuri, în așa fel încât averea lui să fie la dispoziția instanței în vedera acoperirii daunelor, în codițiile în care fiica vitregă abuzată s-a constituit parte civilă și îi solicită 50.000 de euro.

O maşină a intrat în gardul ambasadei Rusiei la Bucureşti şi a luat foc

Alertă la Ambasada Rusiei la Bucureşti. O maşină a intrat în gardul ambasadei şi a luat foc. Șoferul a murit pe loc, iar criminaliştii şi jandarmii fac verificări inclusiv pentru un posibil atentat. Incidentul s-a produs miercuri dimineaţă, în jurul orei 6.00.

Pompierii au intervenit de urgenţă pentru stingerea focului. La Ambasada Rusiei au ajuns imediat şi criminaliştii şi jandarmii şi echipaje SMURD. Traficul rutier pe Şoşeaua Kiseleff a fost restricţionat.

„In această dimineață, în jurul orei 06.00 a fost sesizat un eveniment, în care a fost implicat un autoturism, care a părăsit șoseaua și s-a lovit de gardul unei reprezentanțe diplomatice.

Conducătorul auto este decedat și a fost nevoie de intervenția colegilor pompieri pentru a stinge incendiul manifestat la autoturism.

Au fost aplicate restricții rutiere pe șoseaua Kiseleff, pentru efectuarea cercetării la fața locului”, a transmis Poliţia Capitalei.