Şoferul maşinii cu numărul M…E PSD scapă de dosar penal. Poliţia propune clasarea cauzei şi face verificări la Brigada Rutieră

Şoferul maşinii cu numărul "M...E PSD" scapă de dosar penal. "Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei", a anunţat Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române.

RomaniaTV.net
03 aug. 2018, 09:43
Şoferul maşinii cu numărul M…E PSD scapă de dosar penal. Poliţia propune clasarea cauzei şi face verificări la Brigada Rutieră

UPDATE: Şoferul cu numere de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, din Suedia, reacţionează după anunţul Poliţiei Române care a spus că va cere clasarea dosarului deschis pe numele său, afirmând că i se pare un lucru corect pentru că este nevinovat.

„Mi se pare un lucru corect clasarea dosarului, pentru că de la bun început m-am simţit nevinovaat, nu am săvârşit nicio infracţiune. E un lucru normal. Momentan, vreau să plec două-trei zile, am un prieten la Cluj, m-a invitat la Untold. Aştept rezoluţia de la procuror şi apoi vedem. (…) Nu am crezut că o să am probleme, de aceea am mers şi cu numere. Dacă încălcam regulile de circulaţie, probabil. Mi s-a părut incorect, puteau să mă anunţe de la bun început că nu am voie cu numerele. (…) Mi-au stricat concediul”, a declarat Răzvan Ştefănescu, în faţa Brigăzii Rutiere din Capitală.

„Au fost foarte multe (mesaje, n.r.) de incurajare, au fost şi înjurii, dar ce să fac, le-am primit pe toate. (…) Atâta timp cât au făcut un abuz, mi se pare normal să vadă cine l-a făcut, de ce l-a făcut. Nu ştiu cine, după atâtea zile…(…) Dacă au făcut-o de sus, să spună, dacă nu… (…) Nu regret că am pus numerele, pentru că nu mi s-au părut obscene. Am controlat, dacă erau obscene, îmi părea rău. (…) Alte numere, cu PSD, nu cred că îmi mai acceptă”, a mai spus Răzvan Ştefănescu.

La rândul său, avocatul acestuia a spus că numerele de înmatriculare sunt legale, deşi inactive, astfel că nu i se poate invoca nicio infracţiune clientului său.

„Am aşteptat şi noi soluţia de astăzi, am aşteptat comunicatul oficial. (…) Reţineţi că pe tot parcursul cercetărilor clientul meu şi-a păstrat calitatea de martor. (…) În această situaţie, actul de sesizare iniţial, actul premergător a fost acel proces verbal de constatare a infracţiunii flagrante. Numerele erau legale. Într-adevăr, în sistem, din cele ce ne-au fost comunicate la momentul la care am fost audiaţi pe acest aspect, numerele de înmatriculare apăreau inactive, neputând fi invocată nicio culpă clientului meu şi niciun fel de eroare. Clientul nu a săvârşit nicio faptă. De altfel, (…) autorităţile suedeze au confirmat acest aspect, respectiv faptul că plăcuţele sunt valide. Clientul meu a respectat toate regulile de circulaţie şi nu i se poate imputa niciun aspect”, a explicat avocatul.

__________

Şoferul maşinii cu numărul „M…E PSD” scapă de dosar penal. „Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, a anunţat Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române.

„În conformitate cu ultimele precizări primite pe canalele de cooperare polițienească internațională, Poliția Română va preda autorităților suedeze numerele de înmatriculare personalizate, cu conținut obscen, ridicate la data de 31 iulie 2018, întrucât acestea au fost retrase de către emitent. Cu respectivul autoturism se poate circula numai cu utilizarea numerelor de înmatriculare permanente.
Referitor la modul eronat în care Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române a realizat argumentarea juridică privind aplicabilitatea, în acest caz, a Convenției de la Viena, din anul 1968, inspectorul general al Poliției Române a dispus deja declanșarea unor verificări, la finalul cărora vor fi luate măsurile legale care se impun și vor fi aduse, de îndată, la cunoștința opiniei publice.
În ceea ce privește dosarul penal instrumentat în prezent, în cursul zilei de astăzi, Brigada de Poliție Rutieră din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București va propune unității de parchet competente soluția de clasare a cauzei”, a anunţat Centrul de Informare și Relații Publice al Inspectoratului General al Poliției Române.

Luni, Brigada Rutieră a anunţat că lui Răzvan Ştefănescu i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui vehicul înmatriculat în alt stat care nu are drept de circulaţie în România”, faptă prevăzută de art. 334, alin. (4) din Codul penal, scrie Agerpres.

Citeşte şi: Marian Godină: Avem morţi pe şosele, trafic sugrumat, dar cumva, ne încurcă unul care merge cu numere fără cifre

Bărbatul, în vârstă de 45 de ani, care lucrează ca şofer în Suedia, a rămas şi fără permis.

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, susţinea miercuri că şoferul a intrat în România legal din punct de vedere al actelor privind plăcuţele de înmatriculare.

„A intrat în ţară legal din punct de vedere al plăcuţelor de înmatriculare, din punctul meu de vedere ilegal (…), imoral să spun aşa, pentru că avea acea sintagmă pe plăcuţele de înmatriculare, vulgară, dar asta e altă problemă, care nu ţine de… Poseda documente de călătorie”, a spus Buda.