Şoferul maşinii cu numere M..EPSD: Sunt şofer profesionist. Sper să recuperez permisul UPDATE

Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu numere M..EPSD, a mers, marţi dimineaţă, însoţit de avocat la sediul Poliţiei Rutiere, pentru a-şi clarifica situaţia. El susţine că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare dacă poliţiştii care l-au oprit anterior ar fi dispus acest lucru, întrucât are la el şi numerele de înmatriculare oficiale ale maşinii. 

RomaniaTV.net
31 iul. 2018, 06:55
Şoferul maşinii cu numere M..EPSD: Sunt şofer profesionist. Sper să recuperez permisul UPDATE

UPDATE Răzvan Ştefănescu, şoferul maşinii cu număr anti-PSD, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că încearcă să recupereze permisul de conducere până pe data de 11 august, când pleacă din România, deoarece este şofer profesionist în Suedia.

Răzvan Ştefănescu susţine că este şofer profesionist în Suedia, având toate categoriile auto, şi nu mai poate să muncească dacă nu îşi recuperează permisul.

„Sunt şofer profesionist, am toate categoriile. Pe 11 august trebuie să plec din ţară. Nu ştiu ce voi face. Eu sper să recuperez permisul. Poliţiştii m-au anunţat că mi-au suspendat permisul pe perioada cercetărilor. Eu nu am cetăţenia suedeză, sunt doar rezident. Permisul era românesc”, a afirmat Răzvan Ştefănescu.

Ioana Mateş, avocata şoferului, a precizat pentru AGERPRES că va solicita Pachetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 ca lui Răzvan Ştefănescu să-i fie restituit permisul, cel puţin temporar, pentru a putea pleca din ţară.

Avocata a afirmat că s-a înţeles greşit că Răzvan Ştefănescu va depune o plângere penală împotriva poliţiştilor, însă este posibil să fie înaintată o sesizare cu privire la comportamentul agenţilor.

___________

UPDATE Şoferul maşinii cu numere de înmatriculare M..EPSD va depune plângere împotriva polițiștilor pentru abuz. El îi acuză pe oamenii legii că i-au târât copilul la poliție și nu l-au lăsat pe bărbat să îl ducă acasă, a spus Răzvan Ştefănescu după ce a ieşit de la audieri.

„Am întrebat în legătură cu drepturile minorului, de ce a trebuit băiatul meu să fie în cameră cu mine. Şi am întrebat şi ce se întâmplă, de fapt, că nu ştiam nimic de un dosar penal. Nu m-a anunţat nimeni că am dosar penal. S-a confirmat, e dosar penal deschis pe numele meu. (…) Doamna poliţistă m-a întrebat dacă vreau să duc minorul undeva. I-am spus că nu aveam unde să-l duc, să mă fi lăsat o oră, două să merg să-l duc pe fiul meu undeva unde aveam încredere că putea să stea şi dânsa ne-a luat împreună. În momentul respectiv nu aveam unde să-l las, trebuia să găsesc pe cineva în care aveam încredere. (…) Pentru copil, voi face plângere penală pentru că nu mi se pare corect. Nu am omorât pe nimeni, mă puteau lăsa o oră să las copilul undeva. Nu au fost de acord. Voi face plângere penală,” a precizat Răzvan Ștefănescu.

Șoferul şi avocata sa susţin că nu există temei legal pentru care agenţii să îl fi sancţionat.

___________

Răzvan Ştefănescu a sosit, marţi dimineaţă, la sediul Poliţiei Rutiere însoţit de un avocat. El a declarat presei că direşte să-şi clariifice situaţia, prioritatea fiind recuperarea permisului de conducere.

”Sper să se rezolve. Sunt şofer, e meseria mea”, a spus Răzvan Ştefănescu.

Acesta a precizat că ar fi schimbat plăcuţele de înmatriculare de la intrarea în ţară dacă poliţiştii care l-au oprit până acum în trafic i-ar fi atras atenţia că folosirea lor este ilegală şi dacă ar fi dispus schimbarea lor. 

”Dacă le-aş fi schimbat de capul meu aş fi făcut o ilegalitate”, a mai spus Răzvan Ştefănescu care a precizat că are asupra sa şi numerele de înmatriculare oficiale ale autoturismului.

Brigada Rutieră a Capitalei a reţinut, luni, numerele de înmatriculare cu mesaj anti-PSD, după ce au oprit în trafic autoturismul înmatriculat în Suedia. De asemenea, a fost reţinut pemisul de conducere al şoferului, acesta declarând că a înmatriculat maşina în luna aprilie şi că se află în concediu în România, fiind în drum spre litoral.

Poliţia Rutieră a deschis dosar penal în acest caz şi susţine că maşina cu numărul de înmatriculare ”M..EPSD” nu are drept de circulaţie în România, invocând o informare transmisă de Biroul Interpol Stockholm, în timp ce Ambasada Suediei la Bucureşti a precizat că autoturismul are drept de circulaţie în Uniunea Europeană, dar că posesorul trebuie să deţină documentele oficiale pentru ambele seturi de numere – personalizate şi oficiale.

Ulterior, purtătorul de cuvânt al Agenţiei de Transport din Suedia, Eva Isaksen, a declarat că plăcuţele personalizate îi vor fi retrase şoferului român.

Citeşte şi: Brigada Rutieră: Dosar penal pentru şoferul maşinii cu număr personalizat pe baza unui articol care nu mai este valabil