Şoferul microbuzului implicat în accidentul de la Vâlcea, din a doua zi de Crăciun, cercetat penal

Vâlceanul care a condus microbuzul implicat în accidentul rutier petrecut pe DN 64 în localitatea vâlceană Băbeni, în urma căruia o femeie a murit, iar nouă copii ai conducătorului auto au fost răniţi, este cercetat de către procurori pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

RomaniaTV.net
27 dec. 2011, 19:05
Şoferul microbuzului implicat în accidentul de la Vâlcea, din a doua zi de Crăciun, cercetat penal

Potrivit reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cercetarea are loc cu bărbatul în stare de libertate, anchetatorii urmând să stabilească împrejurările şi cauzele în care s-a produs accidentul.

„Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea a fost constituită o cauză penală în care se fac cercetări faţă de Mihai Petre pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, constând în aceea că în dimineaţa de 26 decembrie 2011, în jurul orelor 02.00, în timp ce conducea autovehiculul marca VW Transporter pe DN 64, pe raza localităţii Băbeni, a produs un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane, cumnata conducătorului auto, şi vătămarea corporală a altor nouă persoane, copiii acestuia, toţi ocupanţi ai autovehiculului condus de către Mihai Petre. Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Patru dintre copii, care au leziuni uşoare, au fost externaţi, iar cei cinci copii în stare gravă, cu fracturi şi leziuni multiple, au rămas internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea, medicii confirmând că starea lor este stabilă.

O femeie a murit şi nouă copii au fost răniţi, dintre care cinci grav, în noaptea de duminică spre luni, după ce şoferul microbuzului în care se aflau a pierdut controlul volanului, iar maşina s-a lovit de un copac, după care s-a răsturnat pe DN 64, în localitatea vâlceană Băbeni.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, un microbuz Iveco, în care se aflau 12 persoane – şoferul, o femeie un bărbat şi nouă copii care se întorceau de la colindat s-a răsturnat pe DN 64, în localitatea Băbeni, după ce conducătorul auto a pierdut controlul maşinii cu care se îndrepta spre Râmnicu Vâlcea, iar autovehiculul a lovit un copac, după care s-a răsturnat.

La faţa locului au ajuns şase ambulanţe şi un echipaj de descarcerare, în urma accidentului o femeie pierzându-şi viaţa, iar nouă copii fiind răniţi, între care cinci grav.

„În accident, femeia, pasageră în dreapta şoferului, a fost descarcerată dintre fiarele contorsionate şi transportată la spital în stare gravă, însă medicii nu au mai putut să o salveze. De asemenea, nouă copii au fost răniţi, dintre care cinci în stare gravă, Şoferul şi celălalt bărbat nu au fost răniţi. Şoferul şi cei nouă copii ai săi plecaseră la colindat, împreună cu doi adulţi, bărbatul şi o femeia, iar accidentul a avut loc când se întorceau spre casă”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, subcomisar Eusebiu Predonescu.

Potrivit sursei citate, toţi răniţii au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea.

„Din primele cercetări a reieşit că şoferul ar fi adormit la volan, probabil că şi viteza a fost excesivă, iar microbuzul a părăsit carosabilul, a lovit un copac şi s-a răsturnat. Conducătorul auto a fost verificat cu aparatul etilotest şi s-a stabilit că nu era sub influenţa băuturilor alcoolice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea.