Șoferul unui TIR a sunat la 112 să spună că aude voci. De necrezut ce au descoperit polițiștii în remorca acestuia

Polițiștii din Vaslui au fost chemați să intervină, după ce șoferul unui TIR a sunat la 112 să spună că aude voci în remorcă.

14 aug. 2021, 16:58
Șoferul unui TIR a sunat la 112 să spună că aude voci. De necrezut ce au descoperit polițiștii în remorca acestuia

Ajunși la fața locului, într-o parcare din Bârlad, oamenii legii au găsit doi pasageri clandestini. La scurt timp au apărut și colegii de frontieră.

„În urma verificărilor preliminare efectuate de către colegii noştri, aceştia au constatat faptul că şnurul asigurator al semiremorcii permitea deschiderea prelatei, fără a se deteriora sigiliul vamal, motiv pentru care au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport.

Astfel, au fost descoperite în compartimentul de marfă al autocamionului, ascunse printre saci de plastic, două persoane de sex masculin.

La cercetări a rezultat faptul că cei doi tineri, în vârstă de 24 respectiv 26 de ani, sunt din Afganistan şi s-au urcat în autocamion fără a avea consimţământul şoferului. Aceştia au declarat autorităţilor faptul că intenţionau să ajungă în Italia” a precizat într-un comunicat comisarul Minodora Răcnea, purtătorul de cuvânt a lIPJ Vaslui.

TIR-ul respectiv trebuia să ajungă în Rusia, au precizat autoritățile.