TIR înmatriculat în România întors pe o autostradă intens circulată din Italia. Şoferul a rămas fără permis VIDEO

Şoferul unui camion de marfă înmatriculat în România a efectuat o manevră periculoasă pe o autostradă din Italia, strecurându-se printr-un pasaj situat între cele patru benzi de circulaţie după ce şi-a dat seama că a greşit drumul, relatează site-ul 20minutes.ch.

28 iul. 2016, 08:37
TIR înmatriculat în România întors pe o autostradă intens circulată din Italia. Şoferul a rămas fără permis VIDEO

Camionul circula în urmă cu câteva zile pe autostrada A15 din Italia, care face legătura între localităţile La Spezia şi Parma, scrie Mediafax.

„Când a ajuns în apropiere de autostrada cu plată de la Pontremoli, şoferul a oprit vehiculul pe banda de urgenţă. El şi-a dat seama că a greşit drumul şi că trebuie să se întoarcă. Însă pentru că era presat de timp, a decis să se strecoare printr-un pasaj situat între cele patru benzi de circulaţie”, a declarat un poliţist.

Acesta a difuzat o înregistrare video a manevrei efectuate de şofer, realizată cu ajutorul unei camere de supraveghere.

„Este un act care se pedepseşte conform Codului Penal, întrucât pune în pericol viaţa automobiliştilor”, a mai subliniat acesta.

Arestat imediat, şoferul camionului înmatriculat în România este acuzat că a pus în pericol siguranţa transportului, iar amenda poate atinge suma de 8.000 de euro. Şoferului i s-a retras permisul de conducere, iar vehiculul său nu va mai avea autorizaţia de a circula timp ce trei luni.

Citeşte şi O maşină a poliţiei a fost surprinsă în timp ce circula pe contrasens pe autostradă VIDEO