Sofia Vicoveanca a încercat să înfieze o fetiţă în perioada comunismului. Cum a fost refuzată de Nicolae Ceauşescu

Sofia Vicoveanca a împărtășit o poveste emoționantă despre dorința sa de a adopta un copil în perioada comunistă. În anii '70, în urma unor mari inundații din Moldova, mulți copii au rămas fără părinți, iar artista și soțul ei au decis să își deschidă inima pentru a înfia o fetiță din această situație. Planurile lor au fost date peste cap de ordinele lui Nicolae Ceaușescu, iar orfanii au fost duși în orfelinate.

11 mart. 2024, 16:31
Sofia Vicoveanca a încercat să înfieze o fetiţă în perioada comunismului. Cum a fost refuzată de Nicolae Ceauşescu
Sofia Vicoveanca a încercat să înfieze o fetiţă în perioada comunismului. Cum a fost refuzată de Nicolae Ceauşescu

Sofia Vicoveanca a încercat să înfieze o fetiţă în perioada comunismului. Artista a vrut să înfieze o fetiță în tinerețe. În timp ce în Moldova au fost inundații mari, solista și soțul ei au căzut de acord să înfieze o fetiță, care a rămas fără părinți, în urma acestor catastrofe. Au depus dosar, dar Nicolae Ceaușescu a dat ordin ca cei care au rămas fără părinți să fie duși la orfelinat. „Așa a fost să fie. Eu tare mi-am dorit un copil. Și cum în anul 1970 au fost mari inundații, ne-am gândit să înfiem un copil orfan. Am depus un dosar, dar Ceaușescu a avut alte planuri și a băgat copiii în orfelinate. Și eu cu soțul meu am trăit o mare tristețe pentru că nu am mai fost chemată să înfiez un copil. Însă, Dumnezeu ne-a dăruit un băiat. A fost voința Lui să ni-l dăruiască”, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Viva!.

Citeşte şi: Mircea Diaconu și Diana Lupescu, o poveste de dragoste care bate orice scenariu de film

În ciuda dezamăgirii provocate de această situație, Sofia Vicoveanca și soțul ei au fost binecuvântați cu un băiat. Fiul lor, Vlad, care astăzi lucrează ca operator la TVR, a adus bucurie și împlinire în viața lor. Celebra interpretă de muzică popualră a dezvăluit că legătura ei cu fiul ei este una specială și profundă. Mai mult, artista a afirmat că nu se poate imagina fără el și că sunt unul pentru celălalt un sprijin de neînlocuit.

„Băiatul meu lucrează în televiziune. Este cameraman și are filmare. Știți cum e petrecerea la noi, cu vorbe calde, cu privirea… Aș vrea să știe că îi sunt un suport bun. Aniversarea nu e neapărat o chestie de pahare. Eu vin din lumea satului și acolo este așa: sufletul să îl pui pe tavă și să îi oferi cuiva drag!”, a declarat Sofia Vicoveanca.

Citeşte şi: Alexandru Ciucu a făcut anunțul despre împăcarea cu Alina Sorescu: „Mi se pare normal să se întâmple asta”

În ceea ce privește relația lor, Sofia menționează că nu au nevoie de altcineva, ci se completează perfect unul pe celălalt. În plus, artista subliniază că legătura lor de mamă și fiu este una care transcende orice altă relație. „Eu îi sunt alături. Dar și el îmi este alături. Nu putem unul fără altul. Practic, ne avem unul pe celălalt. Nu am pe nimeni altcineva. Și pe nepoatele, bineînțeles, de la el. Dar știți cum este, mama rămâne mama!”, a completat Sofia Vicoveanca.