Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă: „Mă învelesc cu toate păturile din casă”

Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă. Cântăreaţa de muzică populară nu se află printre persoanele care au avut de plătit facturi enorme la curentul electric, însă chiar şi aşa, îi este teamă să nu păţească precum alte vedete.

07 oct. 2022, 20:17
Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă: „Mă învelesc cu toate păturile din casă”

Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă. Artista a vorbit despre cum își trăiește viața la 81 de ani, într-o lume în care scumpirile și facturile au luat-o razna. Deocamdată nu a dat drumul la centrală, preferă să se îmbrace bine şi să se învelească cu pilota de iarnă.

Citeşte şi: Sofia Vicoveanca este neobosită la cei 80 de ani ai săi. Îndrăgita cântăreață de muzică populară a ajuns la muncă în Scoția: „Toată lumea mi-a urat vacanţă de vis, dar eu sunt cu traista în băţ”

Sofia Vicoveanca face economii pentru iarnă

Am văzut ce se întâmplă! O, Doamne! Eu sunt la zi, pentru că îmi vine factura acasă și plătesc, dar mai știi ce se poate întâmpla în viitor? Mi-e tare teamă. Eu sunt una dintre refugiatele de pe vremuri și mă cutremur. Știu din lacrimile mamei mele cum a fost. Copiii care trăiesc acum vor fi marcați pe viață.

Sunt familii cu copii mici, nu e de glumă. Noi aștia mai în vârstă ne mai îmbrăcăm, dar cei mici ce fac? Eu am scos plapuma groasă, cu puf, mai călduroasă, mai pentru iarnă, mă învelesc cu toate păturile din casă, încă nu am dat drumul la centrala de apartament, mi-e și frică!

Eu una am mai trecut prin asemenea lucruri, pe vremea lui Ceaușescu, când tot așa era, cu griji, cu economii. Am revenit, acum însă parcă sunt mai aspre. Părinții cu copii mici trebuie să aibă grijă să le asigure căldură, să le creeze atmosfera pentru a crește ca un om normal. Mă întreb eu acum cum să te ferești de răceală dacă în casă e frig?„, a declarat Sofia Vicoveanca pentru Ego.ro.

Pe de altă parte, cântăreața de muzică populară susține că are mare grijă să stingă becul de fiecare dată când iese dintr-o cameră, însă televizorul e singurul viciu la care nu poate renunța. ”La televizor trebuie să mă uit, căci eu trebuie să știu ce se întâmplă în țara mea! Trebuie să avem și un bec în tavan, ca să putem citi sau să umblăm prin casă.

Dar fac și economii. De pildă, eu aprind becul doar unde mă duc, nu fac risipă, nu poți aprinde însă peste tot și să fii un singur om în casă, aici se poate face un pic de economie. Fiecare își calculează însă banul, eu nu judec. Au băgat frica asta în noi și tot ce se anunță la televizor mă întristează!”, a mai spus Sofia Vicoveanca.