Sorin Oprescu, internat cu coronavirus, deşi este vaccinat cu doză completă

Fostul primar al Capitalei a fost dus la Matei Balş, cu noul coronavirus, deşi s-a vaccinat cu ambele doze.

19 sept. 2021, 10:35
Sorin Oprescu, internat cu coronavirus, deşi este vaccinat cu doză completă

Medicul Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei, este internat la Matei Balș. Acesta s-a infectat cu coronavirus, deși este vaccinat cu ambele doze. România TV susține că fostul edil este în acest moment în perfuzii, însă că starea lui este una stabilă.

Coronavirusul nu este singura problemă pentru Sorin Oprescu. Magistrații se vor pronuța pe data de 23 septembrie dacă dosarul mitei lui Sorin Oprescu va ajunge la Curtea de Justiție a Uniunii Europene pentru clarificarea unei chestiuni de drept sau dacă procesul intră în faza dezbaterilor pe 14 octombrie.

Curtea de Apel București a amânat, joi, pronunțarea pe acest capăt de cerere pentru data de 23 septembrie.

„Amână pronunţarea asupra cererii de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, formulată de apelantul-intimat-inculpat Popa Bogdan-Conrel, pentru data de 23.IX.2021. Data pronunţării 16/09/2021”, se arată în minuta CAB.

Curtea de Apel București stabilise, înițial, pronunțarea pentru joi, după ce la ultimul termen de judecată, din data de 9 septembrie, avocata lui Bogdan Popa – fost director al Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, dar și fost șef al Centrului de Cultură „Palatele Brâncoveneşti” – a depus o cerere de sesizare a CJUE.

Elena Merişoreanu, internată după ce s-a infectat cu coronavirus. Cântăreaţa este vaccinată cu schema completă de la Pfizer
Dacă cererea va fi admisă, ar putea dura ani până când CJUE va da o soluție. Dacă cererea va fi respinsă, procesul continuă pe data de 14 octombrie.

Apelul lui Sorin Oprescu și al celorlalți inculpați se judecă în complet de divergență (format din trei judecători). Asta după ce doi magistrați care formau inițial completul de judecată – jud. Daniela Panioglu și jud. Valentin Mihai – nu s-au pus de acord asupra soluției. Astfel, un complet separate al Curții de Apel a hotărât ca un al treilea magistrat – jud. Claudia Jderu – să încline balanța.

Andrei Baciu dă asigurări că, în valul 4, bolnavii cronici vor avea unde să se trateze: „Nu vom mai avea spitale COVID. Toate spitalele vor avea circuite mixte”
Judecătoarea Claudia Jderu este cea care a soluţionat pe fond dosarul finanţării ilegale a campaniei din 2009 în care Elena Udrea şi Ioana Băsescu au primit 8 ani, respectiv 5 ani de închisoare cu executare. „O blestem să simtă copiii ei ce simt copiii mei”, a fost reacţia Elenei Udrea după aflarea deciziei.

Potrivit DNA, de la finalul anului 2013, Sorin Oprescu a condus un grup infracţional organizat, constituit de directorul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, Bogdan Cornel Popa, care avea ca scop săvârşirea de infracţiuni de corupţie, mai precis dare şi luare de mită, din sume provenite din bugetul municipalităţii.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, bani care ar fi provenit, conform DNA, din acte de corupţie.