Andrei Baciu dă asigurări că, în valul 4, bolnavii cronici vor avea unde să se trateze: „Nu vom mai avea spitale COVID. Toate spitalele vor avea circuite mixte”

Secretarul de stat Andrei Baciu dă asigurări că, în valul 4, bolnavii cronici vor avea avea unde să se trateze. Multe dintre spitale vor rămâne deschise şi pentru alte patologii.

18 sept. 2021, 17:56
Andrei Baciu dă asigurări că, în valul 4, bolnavii cronici vor avea unde să se trateze: „Nu vom mai avea spitale COVID. Toate spitalele vor avea circuite mixte”

Andrei Baciu precizează că de la această regulă vor face excepţie unele spitale de boli infecţioase, sau unităţi sanitare din teritoriu unde secţiile de terapie intensivă nu pot fi împărţite pentru patologia COVID şi non-COVID.

În această vară, Ministerul Sănătăţii a lucrat la definirea unei strategii astfel încât toate spitalele să rămână deschise pentru toţi pacienţii. În acest fel, spre deosebire de valurile anterioare, nu vom mai avea spitale COVID, spitale de fază unu, fază doi şi aşa mai departe, ci toate spitalele din România vor avea circuite mixte, COVID şi non-COVID, astfel încât toţi pacienţii cu boli cronice să poată fie trataţi, toţi pacienţii care au nevoie de asistenţă medicală să poată primi tratamentele de care au nevoie. Aceasta este regula generală„, a anunţat Baciu.

Citeste si Raed Arafat: „Certificatul verde va intra în vigoare luni noaptea. Nu poate fi vorba despre discriminare”

El a precizat că, prin excepţie, spitalele de boli infecţioase vor trata preponderent pacienţi cu infecţia cu SARS-CoV-2, sau în acele spitale care nu pot avea circuite separate pentru terapie intensivă, cum e cazul Spitalului Municipal Câmpina.

INSP, avertisment asupra evoluţiei îngrijorătoare a pandemiei în România: „Vom depăși 15.000 de cazuri pe zi”

Medicul Adriana Pistol, reprezentanta Institutului Național de Sănătate Publică, susține că în România s-ar putea ajunge la peste 15.000 de cazuri de infectare în fiecare zi dacă oamenii refuză în continuare să se vaccineze şi să respecte măsurile sanitare.

Reprezentanta INSP a explicat că această creştere bruscă se datorează numărului mic de persoane vaccinate, transmiterii comunitare și nerespectării măsurilor anti-COVID.

Undeva la finalul lunii octombrie vom depăși 15.000 de cazuri pe zi dacă o ținem tot așa ceea ce nu am avut în valurile precedente”, a spus Adriana Pistol.

Citeste si Situaţie dramatică la Institutul „Marius Nasta”. Medicul Beatrice Mahler: „Un pacient de 20 ani nu evoluează bine. Provine dintr-o familie care nu crede în virus”

Potrivit reprezentantei Institutului Național de Sănătate Publică în ultimele șapte zile numărul cazurilor COVID 19 s-a dublat.

Şi coordonatorul campanie naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a făcut aceeaşi previziune, ba chiar mai sumbră, anunţând un număr de 20.000 de cazuri pe zi, în octombrie. Potrivit ultimelor date, am putea avea o medie săptămânală de 17.000 de cazuri, în 15 octombrie, cu vârfuri care pot ajunge la 20.000 de cazuri zilnic.